'Voel het vertrouwen, heb het geloof dat je mee kunt op dat niveau'

'Voel het vertrouwen, heb het geloof dat je mee kunt op dat niveau'

1 reactie 1
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst is tot op heden de laatste trainer van Feyenoord die actief was in de Champions League met de Rotterdammers. Ook als speler kwam hij in actie in de Champions League met Feyenoord.

Hij speelde de wedstrijd tegen Juventus. Hij ziet zichzelf nog steeds lopen voor de wedstrijd, tijdens een stadswandeling met de Feyenoord-selectie. Hij kreeg spontaan beelden door zijn hoofd van hem als aanstormend talent, dat voor de tv zat toen FC Barcelona in 1992 de Europacup won door een afstandschot van Ronald Koeman. ‘Ik zag mezelf weer zitten op die momenten dat het Dreamteam zijn naam weer eens eer aan deed', aldus Van Bronckhorst in het nieuwe Feyenoord Magazine, waar een deel van op de website van Feyenoord staat.

Van Bronckhorst herinnert zich nog het gevoel wat hij een aantal uren voor de wedstrijd had. Hij voelde spanning, opwinding maar ook het gevoel dat hij er veel zin in had. Hij wil de spelers van nu wat meegeven. 'Voel het vertrouwen, heb het geloof dat je mee kunt op dat niveau.' Van Bronckhorst benadrukt dat Feyenoord niet voor niets de kampioen van Nederland is.

Wil jij ook elke editie van het Feyenoord Magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij Het Legioen door hier te klikken.

Lees meer over
Lees ook