Slot: 'Ik vrees dat er weer een aantal hele goede spelers deze zomer gaat vertrekken'

Slot: 'Ik vrees dat er weer een aantal hele goede spelers deze zomer gaat vertrekken'

26 reacties 26
Bron: YouTube
Foto: VK Sportphoto

Arne Slot was te gast bij Andy van der Meijde in Bij Andy in de auto wat geplaatst is op de YouTube pagina van Andy van der Meijde waarin allerlei verschillende onderwerpen werden besproken. Onder andere hoe de toekomst van Feyenoord en Slot eruit komt te zien.

Slot: “Ik vrees dat er weer een aantal hele goede spelers deze zomer gaat vertrekken.” Volgens Van der Meijde gaat dit in elk geval om Santiago Gimenez, Quilindschy Hartman, Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida waarop Slot ook nog de namen van Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs noemt.

Slot geeft aan dat niet al deze spelers weg moeten en zullen gaan maar het is geen geheim dat in het buitenland vaak beter wordt betaald dan in Nederland en dat spelers op een bepaald moment een stap naar het buitenland willen maken. Met het oog op het EK en de zekerheid op speelminuten tot die tijd verwacht Slot niet dat er spelers in de winter vertrekken maar het zou hem verbazen als na het EK, zeker als bepaalde spelers daar ook minuten voor hun land hebben gemaakt, niet een aantal bepalende spelers vertrekt. Zeker omdat spelers op een bepaald moment ook toe zijn aan een nieuwe omgeving, een nieuwe trainer, een nieuwe competitie en een hoger niveau.

De vraag is wat de plannen van Slot zijn als er (weer) een groot aantal spelers vertrekt. De trainer geeft aan dat hij het heel leuk vindt om weer aan een nieuwe groep te bouwen maar tegelijkertijd spreekt hij ook de wens uit om de groep grotendeels intact te houden en nog te versterken met twee, drie echt goede spelers om zo echt een volgende stap te zetten. Met het oog op de waarschijnlijke Champions League en transfer inkomsten komend seizoen zou Slot het wel aandurven als Feyenoord een keer echt hoge transfersommen neertelt voor goede spelers maar hij geeft aan dat hij de clubleiding hiervan nog niet heeft kunnen overtuigen.

Ook kwamen eventuele winterse versterkingen aan bod. Volgens Slot is de kans hierop niet groot omdat deze spelers direct iets moeten toevoegen: “Alleen als het je aan de bovenkant versterkt, en dat is niet eenvoudig.” Ook hier weer geeft de trainer aan dat Feyenoord nog altijd met beperkte middelen moet werken en niet de salarissen en transfersommen kan betalen zoals Ajax of PSV. Mensen moeten ook niet vergeten waar Feyenoord vandaan komt. Toen Slot bij Feyenoord begon moesten nog drie spelers gekocht worden van de EUR 5.5 miljoen die Steven Berghuis opbracht. Uiteindelijk kwamen voor dat geld Fredrik Aursnes, Marcus Pedersen en Gernot Trauner. Inmiddels is Feyenoord in een positie om iets meer te besteden aan transfersommen maar de middelen zijn nog steeds beperkt.

Tot slot kwam ook de toekomst van Slot zelf even kort aan bod. Hij heeft aan het nog altijd geweldig naar zijn zin te hebben maar of hij de Arsène Wenger van Feyenoord wordt moet nog maar blijken.

Lees ook