'Het zorgt er voor dat het veld onder een soort hoogspanning komt te staan'

'Het zorgt er voor dat het veld onder een soort hoogspanning komt te staan'

Feyenoord neemt het vanavond op tegen FC Midtjylland in de Europa League. De Rotterdammers kunnen een goede slag slaan met een overwinning om te overwinteren in de Europa League. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Sjoerd Mossou zijn licht schijnen over het elftal.


Arne Slot weet dat zijn elftal met De Kuip erachter kan zorgen voor extra punten in het seizoen. "Dit gaat er in als koek he. Dit kun je Feyenoordsupporters niet vaak genoeg laten horen. Dan weet je dat alle Feyenoorders weer helemaal gelukkig worden", aldus Mossou in de AD Voetbalpodcast. "Die Europa Cup avonden in De Kuip kunnen magisch zijn", zegt Mossou. "De magie van dat licht, dat zorgt wel voor iets bijzonders. Dat effect ervan is toch altijd wel fascinerend. Het zorgt er voor dat het veld onder een soort hoogspanning komt te staan. De arena daar omheen heeft iets donkers waar door je een soort wisselwerking krijgt. Het publiek reageert daar weer anders op", besluit Mossou.

Slot zegt wel dat zijn elftal nog tijd nodig heeft door de vele wisselingen van afgelopen zomer. Mossou vindt niet dat Slot daar elke keer op terug kan vallen. "Nee het is een beetje makkelijk. Feyenoord heeft in zekere zin er zelf voor gekozen om de selectie op deze manier samen te stellen. Als je jongens uit alle windstreken haalt loop je het risico dat je iets meer tijd nodig hebt, het is een gevolg van het beleid", wil Mossou het wat kleiner maken. "Feyenoord heeft in bijna alle gevallen gekozen voor een buitenlander te gaan, in plaats van een duurdere Nederlandse speler die het misschien sneller zou oppikken. Slot moet hier niet over zeuren", aldus Mossou.

Lees meer over:

Discussieer mee! 20 reacties

Gast6952357590

Je plaatst een bericht als Gast6952357590