'Feyenoord is als een mijnenveld met laag overvliegende bommenwerpers'

'Feyenoord is als een mijnenveld met laag overvliegende bommenwerpers'

Het is onrustig bij Feyenoord, de Rotterdammers hebben een zeer matige seizoenstart en staan slechts op plek negen. Steeds vaker wordt ook Jaap Stam aangeduid als de schuldige. De trainer heeft weinig rugdekking in de Kuip en degenen die hem aanstelden als trainer zijn inmiddels al vertrokken.


Sjoerd Mossou schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad. “In zijn eerste maanden trok hij bovendien stug van leer tegen de wanorde op de burelen. Stuurs en stoïcijns trok Stam zijn eigen plan, ging geen strijdje uit de weg, verdedigde verbeten zijn eigen territorium.” Echter vallen ondanks de stugge houding van werken de resultaten tegen en verwacht Mossou dat het wachten is op de rekening. “Wie werkelijk de baas is, is ondertussen een raadsel. Als er al iets regeert in de Kuip, dan zijn het de gebroeders boos en radeloos.”

Stam was niet de eerste keuze bij Feyenoord, maar Dick Advocaat kwam niet en er waren weinig trainers die trek hadden in het Rotterdamse avontuur. Stam besloot erin te springen, ondanks dat hij amper was begonnen bij PEC Zwolle. “Iedereen is ongeschikt, iedereen is een prutser, maar een oplossing is blijkbaar te ingewikkeld geworden. Ja, Robert Eenhoorn wordt al jaren als een soort alwetende Verlosser op een wolk gezet, als een wonderdokter van magische allure, maar die kijkt wel uit. Logisch: voor je het weet ben je beschadigd voor het leven.”

Mossou sluit af. “Feyenoord is als een mijnenveld met laag overvliegende bommenwerpers, Jaap Stam is de volgende die er tussendoor probeert te rennen. De vraag is zo onderhand niet meer wie Feyenoord moet gaan redden, maar wie er nog zo gek is het te proberen.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 186 reacties

Gast6525014151

Je plaatst een bericht als Gast6525014151