'Als je dat loslaat dan heb je ook een deel van het probleem opgelost'

'Als je dat loslaat dan heb je ook een deel van het probleem opgelost'

Feyenoord blameerde zich in Sittard tegen Fortuna. De media waren dan ook niet mals voor de club uit Rotterdam. Zo ook in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Sjoerd Mossou praten over de eredivisie en bijzonder lang over Feyenoord. Wijffels vindt dat Feyenoord afscheid moet nemen van de titel ‘Topclub’: “Laat het los, het is geen topclub. En als je dat loslaat dan heb je ook een deel van het probleem opgelost. Er is geen club die zijn fans zo vaak blij maakt met een dode mus.”


Sjoerd Mossou vindt de statement van Wijffels belachelijk en ziet zeker potentie bij Feyenoord: “Als die club een beetje normaal geleid zou worden zou het in potentie de grootste club van Nederland kunnen zijn.” Sjoerd Mossou vond het goed van Steven Berghuis dat hij stelling nam tegen de supporters die vonden dat de spelers niet hard genoeg werkten. Dwarswaard sloot zich daar bij aan en vond het gedrag van de Feyenoord en ADO supporters niet rijmen met het gooien van de knuffels voor het Sofia Kinderziekenhuis enkele weken eerder. Waarna Dwarswaard verder gaat: “Drie dagen eerder gaan de spelers in de polonaise via de tunnel naar het Maasgebouw. Dat is absurd, dat verschil is gewoon krankzinnig.”

Met name het beleid van de Rotterdammers wordt gekraakt. Het feit dat er nog steeds geen Technisch- en Algemeen Directeur is aangesteld wordt ook door Mossou weer aangehaald. “Feyenoord is zo structureel ziek eigenlijk, daar is zoveel mis in het fundament van die club, het is een bijna onbestuurbaar geheel geworden”, weet Mossou te melden. De heren denken dat Jaap Stam doodsbang is om Senesi te vroeg te brengen en zo de topaankoop om zeep te helpen. “Het is fascinerend dat je een speler voor zoveel geld haalt, dat je er zo mee om gaat”, zegt Sjoerd Mossou.

FR-Fans.nl mini poll

Moet Feyenoord af van het etiket topclub?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 64 reacties

Gast8665651943

Je plaatst een bericht als Gast8665651943