Burger moet flink aanpoten: 'Ik was verrot, dat is anders dan Feyenoord O/19'

Burger moet flink aanpoten: 'Ik was verrot, dat is anders dan Feyenoord O/19'

Varkenoordexponent Wouter Burger speelde vanavond met Feyenoord tegen Dynamo Tblisi. De middenvelder was niet blij met de manier hoe Feyenoord voor de dag kwam in het duel (1-1). Ondanks dat Feyenoord doorgaat naar de volgende ronde ziet hij veel verbeterpunten, ook op persoonlijk vlak.


Burger bij RTV Rijnmond: ‘Nee, wij zijn niet tevreden. We moesten winnen tegen deze tegenstander. We moeten eigenlijk meer geduld hebben en op een hoger tempo spelen. Maar het was plichtmatig vandaag. Je verwacht een tegenstander die wil komen, maar ze zakken toch in. Dat hadden we niet verwacht. Dan wil je ook zelf het tempo uit de wedstrijd halen, maar daar overdrijven we zelf dan weer in. We geven niet veel weg, maar doorgaan is het belangrijkst'.

Er was geen paniek bij Feyenoord na de 1-0 van Dynamo, toch was het voor Feyenoord een wake-up call: 'Na de tegentreffer moesten we snel herstellen en meer zoeken naar de overwinning. Hier in Georgië moet je, met alle respect 3-1 of 4-1 van winnen, of eigenlijk 3-0 of 4-0'.

De achttienjarige ziet dus veel verbeterpunten bij Feyenoord, maar ook bij zichzelf. 'Ik moet nog wel veel beter. Handelingssnelheid moet omhoog, ik moet sneller opendraaien'.

De speler is dan ook opeens basisspeler bij Feyenoord. Hoe gaat hij om met deze overstap van de jeugd naar het grote Feyenoord? 'Het gaat snel nu, maar ik zie ook dat veel beter moet. Zondag moeten we weer tegen FC Utrecht, de Eredivisie is toch wel een ander niveau. Tegen Heerenveen was ik op een gegeven moment ook verrot. Dat is toch anders dan Feyenoord O/19. Ik ben jong en moet daaraan werken. Zondag moeten we voor de drie punten tegen Utrecht. Maar de focus gaat vanaf nu pas op Utrecht, de trainer is daar goed mee bezig'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 40 reacties

Gast1865267448

Je plaatst een bericht als Gast1865267448