Kraaij over stopper: 'Zou bij Feyenoord de beste centrale verdediger zijn'

Kraaij over stopper: 'Zou bij Feyenoord de beste centrale verdediger zijn'

Bij Fox Sports zijn ze begonnen aan een nieuw seizoen van Voetbalpraat. De onrust en defensieve problemen in Rotterdam passeren daarin de revue. Mario Been, Hans Kraay jr., Aletha Leidelmeijer en Leo Oldenburger zijn aangeschoven om deze actualiteiten te bespreken. Mario Been is daarbij van mening dat Feyenoord al twee jaar verzuimd door te selecteren: “Als je naar het centrum van Feyenoord kijkt, met Botteghin en Van der Heijden dan weet je eigenlijk al twee jaar dat Feyenoord in de rug niet de snelheid heeft om dingen goed te maken. Dan moet je als topclub zijnde eigenlijk al twee jaar op zoek zijn naar een linker centrale verdediger.”


Leo Oldenburger sluit zich daar bij aan en ziet waar het grootste probleem van PSV en Feyenoord ligt op dit moment: “Als je verdediging onrustig is dan heeft dat weerslag op je hele team.” Hans Kraaij ziet wel wie die onrust uit de verdediging had kunnen halen, Willem Janssen. Een optie die Van Hanegem gisteren ook in zijn column aangaf: “Ik zei tegen hem (Willem Janssen) het is best zonde dat je al 32 jaar bent, want jij zou bij Feyenoord de beste centrale verdediger zijn”, aldus Kraaij.

Hans Kraaij jr. komt ook nog met een interessante 4-3-1-2 opstelling, waarin Berghuis achter twee spitsen zou spelen. Mario Been is het daar helemaal niet mee eens: “Luister Hans je kan niet met twee spitsen spelen, je hebt de gehele opleiding jongens opgeleid als links- en rechtsbuiten dan zou je die ineens niet meer opstellen.” Mario Been is best positief over de aanval van Feyenoord: “ Als je speelt met Jørgensen, met Narsingh, Berghuis en Larsson, dan heb je toch een hele leuke voorhoede voor Eredivisiebegrippen?”

FR-Fans.nl mini poll

Moet Feyenoord Janssen nog overwegen?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 198 reacties

Gast3227003838

Je plaatst een bericht als Gast3227003838