Kritiek op Feyenoorder: 'Was zijn enige goede moment'

Kritiek op Feyenoorder: 'Was zijn enige goede moment'

12 reacties 12
Bron: Rtl.nl
Foto: Pro Shots

De Champions League eindigt voor Feyenoord in mineur. Na nederlagen tegen Lazio en Atletico heeft de ploeg van Arne Slot ook verloren van Celtic. De Rotterdammers wisten de kansen niet te verzilveren en had ook de nodig dosis pech in Schotland. Op RTL 7 gaan analisten Theo Janssen en Giovanni van Bronckhorst in op de wedstrijd.

Naast debutant Thomas Beelen, kwam ook andere voormalig PEC Zwolle speler Thomas van den Belt in het veld na een uur spelen. De middenvelder had een groot aandeel in de gelijkmaker van Yankuba Minteh waar Santiago Gimenez de aangever was, zo zag Theo Janssen: "Van den Belt gebruikt zijn lichaam heel erg goed. Maar Gimenez hebben we niet gezien vandaag, bij die goal van Minteh was zijn enige goede moment." Van Bronckhorst, zag dat de Rotterdammers na dat doelpunt verzuimden door te drukken: "Daarna zat Feyenoord ook wel goed in de wedstrijd, maar uiteindelijk viel hij aan de andere kant." Van Bronckhorst gaat verder: "Met een steekbal op het juiste moment had je echt nog grotere kansen kunnen creëren."

Theo Janssen vond de wedstrijd tegen Celtic exemplarisch voor de campagne van Feyenoord in de Champions League. "Er waren heel veel situaties waarin Feyenoord er goed uitkwam en een overtal creëerde maar dan de verkeerde keuze maakt. Het was vandaag gewoon net niet. Dit is typerend voor Feyenoord vandaag. Ueda wil van 25 meter schieten en schiet hem het stadion uit. Gimenez ging voor eigen succes ook met een slap schotje, terwijl er veel meer opties waren." De heren vonden overigens niet dat Feyenoord de wedstrijd veel beter was dan Celtic zoals Zerrouki en Slot na de wedstrijd wel beweerden: "Celtic heeft ook zeker wel zijn kansen gehad. Dus misschien hebben ze dat op het veld anders beleefd."

Humberto Tan komt met een opmerkelijke statistiek waaruit blijkt dat Feyenoord sinds 2000 slechts drie van de 36 Europese uitwedstrijden in de poulefase wist te winnen. Volgens de heren miste Feyenoord het thuispubliek. Zo zegt Theo Janssen: "Ik denk toch dat iets extra's bij die jongens naar boven brengt. De spelers geeft dat kracht. Buitenshuis moet je dan nog meer de kracht uit jezelf halen. En dan gaan kleine dingetjes een rol spelen." 

Volgens Janssen en Van Bronckhorst ontsnapte Minteh nog aan een tweede geel en dus aan een rode kaart in de tweede helft: "Heel druistig en overtredingen die echt wel geel verdienden. Maar de scheidsrechter spaarde hem."

Lees ook