Wieffer: 'Iedereen is heel gefrustreerd'

Wieffer: 'Iedereen is heel gefrustreerd'

12 reacties 12
Bron: Ziggo Sport
Foto: VK Sportphoto

Na de verloren wedstrijd tegen Celtic FC staat Mats Wieffer voor de camera van Ziggo Sport. Feyenoord verloor de wedstrijd met 2-1 en de teleurstelling is daarom groot.

Feyenoord had na de laatste ontmoeting met Celtic FC een goed gevoel overgehouden aan die wedstrijd. ‘We hebben de thuiswedstrijd gewonnen en gingen met een goed gevoel ernaar toe’, aldus Mats Wieffer. De wedstrijd in de Kuip werd gewonnen met 2-0.

Feyenoord kreeg niet voor het eerst in deze campagne een doelpunt in blessuretijd tegen uit een standaardsituatie en dat zorgt voor de nodige irritatie. ‘Iedereen is heel gefrustreerd’, zegt Wieffer. ‘De eerste 20 min denk ik dat zij beter waren en daarna denk ik dat we het aardig onder controle hebben, waarin we heel veel kansen creëren vooral in de tweede helft, en dat hij dan weer op het laatst en dan vooral weer uit een standaardsituatie.’

Het is tekenend voor dit Feyenoord in deze campagne dat het weer verliest door een standaardsituatie. ‘We krijgen alleen maar standaardsituaties tegen en dat is gewoon heel slecht, want dat zijn allemaal momenten die je kunt trainen en waarin iedereen zn man heeft en dat het eigenlijk niet mag gebeuren', aldus de middenvelder.


Feyenoord kreeg de laatste wedstrijden in de Champions League telkens de complimenten over het goede voetbal, maar deed zichzelf keer op keer tekort. ‘We kunnen wel elke keer zeggen dat leuk gevoetbald we hebben veel kansen gecreëerd maar als dit elke keer gebeurt dan ga je nooit wat winnen, en in dit geval kunnen we dat onszelf heel erg aanrekenen.’ 

Wieffer noemt meerdere redenen die het mogelijk gemaakt hebben dat het Feyenoord niet is gelukt te overwinteren in de Champions League. ‘Misschien ervaring, of misschien toch dat gretige voor de goal wat je ziet dat italiaanse en spaanse ploegen meer hebben, daar moeten wij aan werken, maar misschien is het kwaliteit dat je mist’, aldus Wieffer.

Op de vraag of hij het kon vinden in de keuze van trainer Arne Slot om hem op de bank te laten starten was hij kort en duidelijk. ‘Ik kon wel starten op zich maar het is gewoon een keuze van de trainer, hij heeft het duidelijk uitgelegd dus geen probleem’, sluit Wieffer af.

Lees ook