Burger: 'Ik stond er simpel in, ik wil graag gaan spelen in de Eredivisie'

Burger: 'Ik stond er simpel in, ik wil graag gaan spelen in de Eredivisie'

Feyenoord wil zich meer gaan toeleggen op het inpassen van spelers uit de eigen jeugd. Een daarvan is Wouter Burger, de middenvelder is erg populair bij de supporters, vooral door de liedjes die hij zingt, ‘Ik kan meer dan alleen een liedje zingen', zegt hij zelf.


Voor het trainingskamp in Oostenrijk dacht Burger nog aan verhuur. ‘Ik stond ik er heel simpel in: ik wil graag gaan spelen in de Eredivisie en als dat niet kan bij Feyenoord, dan maar ergens anders. Zoiets verzin je niet alleen zelf. Ik had ook al wat gesprekjes gehad met de club en met de trainer. Het gevoel was: Misschien niet nú een-twee-drie bij Feyenoord. Ook prima, als ik maar gewoon kan voetballen, dat is belangrijk op mijn leeftijd', aldus de jonge middenvelder in gesprek met Voetbal International.

Feyenoord mist een beetje bravoure, dat de jeugdspelers nu wel brengen, ook zijn vriend Orkun Kökcü doet dat. Wat Feyenoord echt nodig heeft? ‘Nou’, zegt Burger, ‘persoonlijk vind ik: het siert spelers als die zoiets doen. Een beetje kleur geven aan het spel, dat is wat ik wil. Orkun Kökçü legt veel risico in zijn voetbal, maar als-ie dat níet doet, wat heb je dan nog aan hem? Nu komen er mooie dingen uit, zoals die geweldige goal tegen Southampton. Met Orrie kan ik lezen en schrijven, we spelen al samen sinds de tweede klas van de middelbare school. Ja, dan krijg je vanzelf een band en dus werden we heel goede vrienden. Toen hij vorig seizoen debuteerde en ook nog scoorde, had ik echt tranen in mijn ogen.'

Lees meer over:

Discussieer mee! 63 reacties

Gast5939482931

Je plaatst een bericht als Gast5939482931