'Daarmee stijgt Feyenoord van niets naar PSV niveau'

'Daarmee stijgt Feyenoord van niets naar PSV niveau'

44 reacties 44
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is niet alleen op het veld vooruit gegaan onder Arne Slot ook de transfers zijn veranderd. Slot lijkt de spelers wel echt degelijk beter te maken. Door de Rotterdammers is er inmiddels waarde gecreëerd op het veld en ze hebben de inhaalslag richting PSV ingezet, bij Voetbal International duikt Tom Knipping dieper in de cijfers.

Vorig boekjaar is voor Feyenoord echt goed geweest, aangezien ook de verkoop van Orkun Kökçü in dat jaar valt. "Dan verwacht ik dat Feyenoord een verkoopwinst heeft gemaakt van 65 - 70 miljoen, op al die spelers die zijn verkocht, dan heb je een positief transfersaldo van 45 - 50 miljoen. Dat is voor Feyenoord echt een wereldprestatie en een kentering die voor de club enorm belangrijk is geweest. Door matige financiele resultaten door de jaren heen was er eigenlijk geen eigen vermogen meer over. Daardoor scoorde ze slecht op de jaarlijkse geld ranglijst van de KNVB", aldus Knipping.

De Rotterdammers stonden er zowel in het binnen- als buitenland niet goed op. "Feyenoord stond onder de streep bij de KNVB en stond op de watchlist van de UEFA. Daarom moest FEyenoord altijd zuinig opereren, bijna alle clubs werken met een begrotingstekort. Dat tekort maken we wel goed met de verkoop van spelers. Bij Feyenoord was dat niet het geval. Omdat het transferresultaat altijd slecht was, was Feyenoord een van de weinige die met een sluitende begroting werkte en heel weinig risico's kon nemen daardoor", aldus Knipping die een verandering ziet sinds Slot binnenkwam.

De transfers kunnen voor Feyenoord nu echt het verschil maken. Knipping legt het uit: "Feyenoord zal voor 22-23 ook weer met ongeveer een sluitende begroting hebben gewerkt. Door goede Europese resultaten en goede transfers kan Feyenoord zomaar een winst maken van 40 miljoen euro, dat toegevoegd kan worden aan het eigen vermogen. Daarmee stijgt Feyenoord van niets naar PSV niveau. Op basis daarvan zijn ze ook deze zomer weer behoorlijk gaan investeren."

PSV lijkt voor Feyenoord daardoor ineens financieel heel dichtbij. "Een paar jaar geleden was de transferafschrijving van Feyenoord maar half zo hoog als die van PSV. Nu wordt deze al benaderd. Feyenoord heeft de inhaalrace werkelijk ingezet."

 

Lees meer over
Lees ook