'Er is buiten Feyenoord een discussie ontstaan, maar bij Slot is er geen twijfel'

'Er is buiten Feyenoord een discussie ontstaan, maar bij Slot is er geen twijfel'

21 reacties 21
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Bij dé regionale voetbaltalkshow FC Rijnmond van Rijnmond.nl bespreken presentator Bart Nolles, Mario Bilate, Dennis van Eersel en Robert Maaskant de actualiteiten rondom Feyenoord. In deze nieuwe aflevering van FC Rijnmond is er veel aandacht besteed aan de toekomst van Arne Slot en de toekomstige aanwinst van Feyenoord, Gijs Smal.

Feyenoord onterecht uit Europa League?

Op de vraag van de presentator Nolles of Feyenoord nog in Europa League had moeten spelen antwoordt Maaskant stelling: "Nee! Ja, sorry. Het systeem is heel simpel, je loot tegen ploegen, het gaat allemaal in de grote koker, je krijgt de tegenstander die je krijgt en als je goed genoeg bent ga je door", reageert Maaskant. "Zo simpel is het en zo hard is de topsport." Kijkend naar de overgebleven ploegen in de Europa League is Maaskant er niet helemaal zeker van dat Feyenoord het tegen een andere tegenstanders beter had gedaan. "Had moeten blijken in de huidige vorm van Feyenoord. Winnen ook niet zomaar een, twee, drie alle wedstrijden in de competitie."

Calvin Stengs na interlandperiode weer beschikbaar?

Van Eersel geeft aan dat de blessure van Calvin Stengs uiteindelijk wel meevalt en dat Feyenoord hem na de interlandperiode weer terug verwacht. "Hij mist alleen nog Heracles thuis en Heerenveen uit", vertelt Van Eersel. "Hoe je hem van het veld zag af gaan, met alle emoties - ook uit het verleden - dan valt dit hartstikke mee."

Trauner of Beelen, Bijlow of Wellenreuther?

Robert Maaskant, de analist van RTV Rijnmond, vindt het vooral heel bijzonder dat Feyenoord de sterkhouders Justin Bijlow en Gernot Trauner niet echt lijkt te missen. "Wellenreuther heeft al eerder Bijlow vervangen en dat deed hij toen ook heel erg goed", aldus Van Eersel. Wat Thomas Beelen betreft, daar is Van Eersel duidelijk over: "Dat is heel erg veelzeggend, natuurlijk. Wat voor een ontwikkeling die jongen doormaakt, ook richting het volgens seizoen vind ik dat een hele leuke discuss. Ook als Trauner straks fit is", aldus Van Eersel.

Robert Maaskant geeft vervolgens aan dat, ondanks zijn eigen mening wat Bijlow en Wellenreuther betreft, dit absoluut een uitgemaakte zaak is binnen Feyenoord. "Slot is altijd duidelijk geweest - Bijlow is de eerste doelman van Feyenoord. Er is buiten Feyenoord een discussie ontstaan, maar bij Slot is er geen twijfel. Bilate is het daar mee eens, maar geeft ook aan dat er bij Feyenoord niet echt sprake is van een échte concurrentiestrijd. "Er is duidelijk tegen Wellenreuther gezegd: Bijlow is eerste keuze. Misschien geeft hem dat rust."

Lees ook