Slot: 'Ik heb nog niet eerder zo rustig gezeten op de bank'

Slot: 'Ik heb nog niet eerder zo rustig gezeten op de bank'

4 reacties 4
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

De Kuip was het decor voor een intense strijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles, die eindigde met een score van 3-1 ten gunste van de Rotterdamse ploeg. Voor de camera van ESPN, gaf Arne Slot een interview over deze opwindende wedstrijd.

De trainer van Feyenoord toonde zich ontspannen: "Tevreden met het resultaat. We hebben echt 90 minuten absolute controle en dominantie gehad. Ik heb nog niet eerder zo rustig gezeten op de bank. Ik was best tevreden over de eerste helft, maar de tweede helft was nog beter."

Volgens Hans Kraaij jr was de opbouw van Feyenoord nogal traag en dat had te maken met het feit dat Go Ahead Eagles zich zo min mogelijk uit de tent lieten lokken. De interviewer vroeg zich af of het tempo niet omhoog kon: "Het is onze stijl dat we mensen naar ons toe trekken en dan willen toeslaan. Waar je naar voren wil moet je naar voren gaan. Ik denk ook dat zij de tweede helft vermoeid waren van achter de bal aanlopen. Go Ahead heeft een zeer goede verdedigende organisatie en die hebben wij goed bestreden."

Uitblinker bij Feyenoord was de jonge Yankuba Minteh. De Gambiaan werd uitgeroepen tot man of the match en zo staat er weer een nieuwe uitblinker op in een wedstrijd van de Rotterdammers. Minteh wordt gehuurd van Newcastle United en heeft zich mede vanwege de blessure van Ivanusec in de basis gespeeld, niet onverdienstelijk, met een doelpunt en een afgekeurde goal: "Vandaag was Minteh goed. Hij zegt net zelfs tegen mij, nadat ik zei dat hij naar de NOS moet omdat hij man of the match was: Ja maar trainer in Denemarken was ik elke week man of the match, dat komt wel goed."

Bij Feyenoord is Arne Slot herenigd met zijn voormalig pupil Calvin Stengs. Bij AZ werkten de twee samen en schopte Stengs het tot het Nederlands elftal. Toch waren er vaak twijfels over zijn doeltreffendheid: "Zijn rendement kunnen we nu niet ontevreden over zijn. Vandaag met een assist en een goal. Terwijl die goal die hij vandaag maakt niet eens een Calvin Stengs-achtige goal. Maar dit is wel echt een geweldige bal van Hartman zeg. Die weet aan de bal wel echt wie er vrij staan."

De trainer wachtte tot de 78e minuut met het inbrengen van Ayase Ueda terwijl door velen verwacht wordt dat de Japanner tegen Atletico Madrid zal moeten starten. Gimenez is nog steeds geschorst en Ueda kon slechts een handvol minuten maken. Slot legt uit dat het te maken heeft met de topscorersaspiraties van Gimenez en dat hij dus nog lang niet bezig was met de wedstrijd tegen Atletico Madrid. 

In de laatste confrontatie tussen beide teams werd het op z'n zachtst gezegd onvriendelijk. Op het veld stond het bol van opstootjes en het feit dat Feyenoord wist te winnen konden veel Madrilenen, waaronder Simeone moeilijk verkroppen. Slot verwacht geen problemen in Madrid tussen hem en Simeone: "Zeker niet, we hebben één keer tegen elkaar gespeeld en ik hoop nog heel vaak tegen hem te spelen. Ik heb hem ook nog gecomplimenteerd met hoe fel en geïrriteerd hij is, zelfs bij een oefenwedstrijd. Hij interpreteerde alleen mijn lach erbij verkeerd. Maar het is alleen voor de media interessant om er wat van te maken."

Lees ook