Hartman openhartig: 'Ik was echt bijna daarheen gegaan'

Hartman openhartig: 'Ik was echt bijna daarheen gegaan'

18 reacties 18
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In een opwindende ontmoeting in De Kuip tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles, eindigde de wedstrijd met een score van 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. Quillindschy Hartman meldde zich bij de camera van ESPN, klaar om zijn gedachten te delen na zijn cruciale assist bij de 2-0 goal van Calvin Stengs. 

De jeugdspeler kwam vorig seizoen bijna voor een jaar uit voor Excelsior. De concurrentie in de selectie is moordend en daarom weet Hartman ook dat hij niet mag verslappen bij Arne Slot. "Ik moet blijven presteren, als ik niet goed presteer ga ik ook gewoon uit." Hans Kraaij jr. geeft de situatie van Hartman nog maar eens weer. De linksback staat al bijna 43 wedstrijden vrijwel onafgebroken in de basis omdat Arne Slot hem per se niet wilde laten gaan naar Excelsior. "Het is vaak een dun lijntje want ik was echt bijna daarheen gegaan en nu sta ik hier."

De linksback laat zich veel zien in aanvallend opzicht door zijn directe passing vooruit. Hartman zegt graag risico te nemen: "Ik ben altijd op zoek naar de ballen tussen de linies. Dan loop je ook wel het risico dat iemand er tussen staat maar ja uiteindelijk heb ik wel die assist daardoor." Over de assist zegt Hartman dat hij Stengs zag lopen en dat hij met zijn traptechniek exact weet waar hij hem moet neerleggen: "Ik speel de bal op intuïtie in de ruimte, ik zie een rood-wit shirt en je ziet dat het steeds beter gaat dat we elkaar steeds beter vinden."

Hartman mag vooruit kijken naar de wedstrijd tegen Atletico Madrid en zegt heel veel zin te hebben in die wedstrijd: "We kunnen onszelf daar laten zien op het hoogste podium." De voorganger van Hartman, Malacia was ook een zelf opgeleide linksback. Karim el Ahmadi ziet wel een parallel tussen de spelers die beiden Champions League spelen met Feyenoord: "Ze hebben beiden een hele goede ontwikkeling gemaakt. Je ziet in beide hetzelfde gif. En ze kunnen ook allebei gewoon heel goed meevoetballen."

Lees ook