Van Bronckhorst kritisch: 'Zeker in een wedstrijd als vandaag'

Van Bronckhorst kritisch: 'Zeker in een wedstrijd als vandaag'

8 reacties 8
Bron: Rtl.nl
Foto: Pro Shots

Voor het eerst in zestien Europese thuiswedstrijden is Feyenoord tegen een nederlaag aangelopen. Atletico Madrid wist door een verdwaalde voorzet en twee eigen doelpunten van Feyenoord te winnen met 1-3. De analisten van RTL, Giovanni van Bronckhorst en Theo Janssen proberen de nederlaag te verklaren voor de camera van RTL 7.

Van Bronckhorst zag dat Atletico vandaag een maatje te groot was: "Je weet dat wanneer je door wil komen in zo'n groep dat je top moet zijn. In de vorige wedstrijden waren ze dat maar vandaag niet. En Atletico was vandaag heel erg goed." De oud-trainer van Feyenoord verwacht dat Arne Slot en zijn elftal nog wel zullen denken aan de gemiste kansen tegen Lazio in Rome en de veel te gemakkelijke tegendoelpunten in Madrid. 

Theo Janssen vond ook dat Atletico de betere ploeg was, ondanks de totstandkoming van de goals: "Feyenoord had vandaag niet zo veel in te brengen. Atletico was vandaag gewoon een stuk beter. Want we kunnen het wel over de goals hebben, maar ze kregen ook nog drie of vier grote kansen dus het had nog veel hoger uit kunnen vallen." Dat de Madrilenen niet verder uitliepen was te danken aan een uitblinkende Justin Bijlow die enkele zekere doelpunten wist te voorkomen. De doelman krijgt dan ook de complimenten van Van Bronckhorst: "Bijlow pakt die bal van Morata en pakt net ook nog twee fantastische ballen. Die heeft zijn topvorm wel weer te pakken." Volgens de mannen is Bijlow de beoogd doelman van het Nederlands Elftal op het EK in Duitsland. Theo Janssen zegt daar over: "Ik vind hem echt een hele goede keeper ja. In vergelijking met degene die ik op het oog heb wel."

De rol van Santiago Gimenez was deze wedstrijd beperkt. Het enige noemenswaardige dat de goalgetter deed was een eigen doelpunt maken nadat hij aan het begin van de tweede helft een uitmuntende voorzet achter het standbeen probeerde te scoren in plaats van een normaal schot tussen de palen. 'Gio' zegt daar over: "De eerste helft vrijwel onzichtbaar, werd weinig aangespeeld. In de tweede helft in het begin na een goede actie van Hartman. Dat moet echt een goal zijn, zeker in een wedstrijd als vandaag. En je ziet het want meteen daarna staat het 0-2."

 

Lees ook