Koeman keihard tegen Feyenoorder: 'Realiseer je dat we je gewoon kunnen terugsturen'

Koeman keihard tegen Feyenoorder: 'Realiseer je dat we je gewoon kunnen terugsturen'

Het Nederlands elftal lijkt dit jaar weer op stoom te zijn gekomen. Oud-Feyenoordspeler en -trainer Ronald Koeman heeft een groot aandeel in het succes van Oranje. De Zaandammer had een valse start als coach, maar vond via Feyenoord de weg omhoog. In een profiel van de trainer, geschreven door NRC Handelsblad, wordt uiteengezet wat Koeman nu zo succesvol maakte als trainer en nu als coach.


Patrick Lodewijks, ook oud-speler en -trainer van Feyenoord, vertelt over de periode die hij samenwerkte met Koeman bij Feyenoord. Lodewijks omschrijft Koeman als een trainer die met veel verschillende karakters en persoonlijkheden kan omgaan. Rustige spelers, maar ook spelers die extravaganter zijn.

Bijvoorbeeld Joh Guidetti, die op huurbasis van Manchester City naar Feyenoord kwam. 'Grote mond, je kent het wel, een mannetje. Dacht dat-ie de koning was. Dat was-ie ook wel, ergens. Maar op een dag, ik vergeet het nooit, zei Ronald: ‘Realiseer jij je eigenlijk wel dat er in je contract staat dat we jou ook gewoon meteen terug kunnen sturen?’ Je zag het gewoon op zijn plek vallen daar bij Guidetti. Toen ging het lopen, hè'.

En na Guidetti kwam dan ook nog de Italiaan Graziano Pellè. 'Ik heb hem als speler nooit zo bezig gezien met anderen, maar hij is wel in staat om met aparte jongens om te gaan. Hij heeft Romario meegemaakt, Stoitjskov. Jongens bij wie een draadje los zit. Pellè [opvolger van Guidetti als Feyenoord-spits] had ook kortsluiting soms. Ronald is in staat om iedereen aan boord te houden. Ook de extravagante'.

Lodewijks kent Koeman erg goed en ziet ook andere kwaliteiten. Over Koeman: '(Hij heeft red.) respect voor iedereen en ontzag voor niemand'. Zo ook in wedstrijden: 'Hij kijkt altijd zo naar een wedstrijd: wat valt hier te halen?'

Lees meer over:

Discussieer mee! 44 reacties

Gast1078825388

Je plaatst een bericht als Gast1078825388