Feyenoord moet verder kijken: 'Advocaat, Jol en Rutten worden genoemd'

Feyenoord moet verder kijken: 'Advocaat, Jol en Rutten worden genoemd'

Na de winterstop moet duidelijk zijn of Feyenoord volgend seizoen wederom met Giovanni van Bronckhorst als hoofdtrainer op de bank start. Van Bronckhorst staat eigenlijk elk seizoen wel onder druk, Feyenoord voetbalt zelden gemakkelijk en kent te vaak zwakke perioden. Ondanks dat won Feyenoord onder Van Bronckhorst de KNVB Beker, de Johan Cruijffschaal en het landskampioenschap. Een mogelijke opvolger van Van Bronckhorst - Peter Bosz - tekende van de week bij Bayer Leverkusen.


Wij vroegen de bezoekers van FR-Fans.nl in een poll om hun mening. Loopt Feyenoord nu een topkandidaat mis, of is het juist een zegen dat Bosz geen trainer wordt van Feyenoord? Van de stemmers (bijna 900) is 72% het erover eens: Bosz was een geschikte kandidaat geweest. In de reacties laat de kwart 'tegenstemmers' zich echter duidelijk horen, wij zetten wat reacties op een rijtje.

Voorstanders
Bosz krijgt bijna driekwart van de stemmende bezoekers op de Feyenoordfansite achter zich. Zo zegt feykei: Bosz is wel een trainer die een Europacupfinale haalt, zijn elftallen aantrekkelijk laat voetballen en jeugd implementeert. Zijn elftallen zijn veel waard geworden onder zijn leiding. Je moet ook naar de toekomst durven kijken'. Bosz moet volgens de reaguurders ook zorgen voor het nodige positiespel: 'Gio krijgt het er simpelweg niet ingesleten'. Wederom feykie vat de tegenargumenten tegen Van Bronckhorst samen: 'Er stromen geen jeugdspelers door (tenzij het echt niet anders kan), het voetbal wordt slechter en slechter en de waarde van de spelers is verdampt daardoo. I.p.v. door te selecteren verdomt Gio dat en houdt hij vast aan oude rotten'.

Anderen prijzen de werkwijze van Bosz bij Ajax. Zo zegt Skatje: 'Bosz heeft de goede insteek. Aantrekkelijk aanvallend voetbal. Publiek vermaken! Werd gelukkig geen kampioen met Ajax, maar dat kwam door het begin van de competitie, waarbij hij het elftal nog moest kneden. In de EL heeft hij het geweldig gedaan. Hij heeft een lange termijn visie, waar vooral onze TD, maar ook Van Bronckhorst nog een puntje aan kan zuigen'.

Bosz critici en alternatieven
Er is overigens ook genoeg tegenstand ten opzichte van Bosz. Bosz was technisch directeur bij Feyenoord toen Feyenoord financieel aan de grond geraakte. En ook de trainerscapaciteiten van Bosz worden betwist, zo wordt Ronald Koeman geciteerd. De bondscoach zei in het blad Voetbal International: 'De tactiek van Bosz is naïef en leidt tot weinig prijzen'.

Uiteraard zijn er genoeg voorstanders om gewoon door te gaan met Van Bronckhorst. Een gast legt uit waarom het slechte presteren volgens hem/haar niet aan 'Gio' ligt: 'Van Bronckhorst moet lekker bijtekenen, prima clubman en uithangbord. Levert prima prestaties. Er is echt wel wat anders nodig om dichterbij de top-2 te komen'. De stemmer ziet een nieuw stadion als de oplossing: 'Meer exposure, met meer business plekken en internationale uitstraling. Daarin kan van Bronckhorst prima mee'.

Toch worden er ook andere namen genoemd, de naam van Fred Rutten valt ook weer. Een gast zegt: 'Het mooiste voetbal wat ik in de afgelopen jaren heb gezien is nog steeds onder Fred Rutten, ondanks de hele matige selectie destijds (Immers, Kazim enz.). Ik benieuwd wat hij met de huidige selectie kan bereiken, want zo slecht als sommigen beweren is die echt niet. Rutten, Kuijt, Van Gastel ik zie het wel zitten'! Ook namen van Dick Advocaat, Erwin Koeman, Henk Fraser en Martin Jol vallen regelmatig in de reacties.

Een andere gast pleit voor een buitenlandse coach, bij gebrek aan goede Nederlandse coaches: 'Volgens mij wordt het tijd voor een buitenlandse trainer: een Happel 2.0. Want het hele Nederlandse voetbal gaat niet mee met de tijd. We moeten vernieuwen en dan zijn buitenlandse invloeden nodig. Plus: binnen het hele aanbod van Nederlandse trainers zie ik niet een trainer waar ik warm van word.

Maar wie wil er zelf bij Feyenoord komen trainen? Sjaak1965 denkt dat het lastig gaat zijn om een goede vervanger te vinden: 'Dit hoofdstuk kunnen we dus ook afsluiten, geen Bosz. Maar het zal moeilijk worden om een vervanger voor van Bronckhorst te vinden, dit omdat een nieuwe trainer ook zal gaan kijken wat voor spelersmateriaal hij zal krijgen'.

Wie zie jij volgend seizoen het liefste als coach?

FR-Fans.nl mini poll

Wie zie jij volgend seizoen het liefste als coach?

0 stemmen
Lees ook

'Bosz was belangrijkste kandidaat bij vertrek Van Bronckhorst'

Na de winterstop gaat Giovanni van Bronckhorst om de tafel met Feyenoord om te kijken wat er wordt gedaan met het aflopende contract van de oefenmeester van de Rotterdammers Volgens De Telegraaf zou Peter Bosz de...

Discussieer mee! 310 reacties

Gast8843883293

Je plaatst een bericht als Gast8843883293