'Met hem erbij heb je echt een mannetje meer in de opbouw'

'Met hem erbij heb je echt een mannetje meer in de opbouw'

15 reacties 15
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord-doelman, Justin Bijlow, die na een lange afwezigheid weer terug is tussen de palen bij Feyenoord, zit weliswaar bij de selectie van Oranje, maar zal tegen Ierland genoeg moeten nemen met een reserverol. Bondscoach Ronald Koeman geeft de voorkeur aan Bart Verbruggen. Bij FC Rijnmond van Rijnmond.nl snappen ze daar niets van. 'Onterecht', vinden de mannen van FC Rijnmond.

Süleyman Öztürk, verslaggever buitenlands voetbal bij Voetbal International, snapt het zelf ook niet. 'Die vraag heb ik mezelf ook gesteld', begint de VI-verslaggever. 'Ik vind Bijlow zeer sterk keepen sinds zijn terugkeer. Hij haalt een heel hoog niveau.' Waarom de bondscoach dan alsnog voor Verbruggen gaat ligt volgens Öztürk meer aan het feit dat Koeman niet al te graag veel wisselt, maar meer voor vastigheid gaat. 'Maar Bijlow is de nummer één van Oranje', aldus Öztürk.

Ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel is verrast door de keuze van Ronald Koeman. 'Je beste speler op die positie opstellen gebeurt nu gewoon niet'. Analyticus Mario Bilate gaat een stapje verder en zegt: 'Er is in Nederland geen keeper die voetballend beter is dan Bijlow. Met hem erbij heb je echt een mannetje meer in de opbouw.'

Lees ook