Kritische Koeman: 'Alleen voorin hadden we het moeilijk'

Kritische Koeman: 'Alleen voorin hadden we het moeilijk'

13 reacties 13
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Het Nederlands Elftal kan plaatsing voor het Europees Kampioenschap bijna niet meer ontgaan. De ploeg van Ronald Koeman speelde zeer moeizaam tegen Griekenland maar won wel met 0-1. De coach zag zijn ploeg het zichzelf moeilijk maken zo zegt hij bij de NOS. "Je ziet dingen die je juist niet wil zien. We hadden de wedstrijd al lang moeten beslissen."

Koeman stond tegen het einde van de wedstrijd steeds driftiger te coachen vanwege de vele fouten die zijn team maakte. Dat deed het zonder basisspeler Mats Wieffer die complimenten krijgt: "Ik vond Wieffer en Reijnders erg goed op het middenveld. Alleen voorin hadden we het moeilijk en krijgen we een penalty, die moet er in. Een penalty moet er in."

Oranje wist niet vaak te sprankelen maar boekte tegen Griekenland, de grootste concurrent, twee overwinningen. "Het is niet makkelijk geweest en we waren ook wel ongelukkig met de loting in de poule. Als je andere poules kijkt zijn die wel een stuk makkelijker."

In de rust wisselde Koeman Lutsharel Geertruida, die vroeg in de eerste helft al tegen geel aan liep. Maar de verdediger krijgt ook kritiek van de bondscoach:  "Wanneer zij opbouwden dan was dat met vier mensen, dus we moesten met twee mensen meer aan de zijkant spelen en drie middenvelders op drie middenvelders. Dan was de keuze voor Luts die speelde de bal te vaak naar Dumfries, naar de flank, terwijl de bal juist naar het midden moest omdat we daar het overwicht hadden."

Lees ook