Het Nederlands Elftal wint en zet reuzenstap richting EK

40 reacties 40

Het Nederlands Elftal heeft een enorme stap gezet richting plaatsing voor het Europees Kampioenschap door te winnen van Griekenland met 0-1. Het EK wordt in 2024 gespeeld in Duitsland.

Bij Oranje speelden Geertruida, Wieffer en Hartman mee, ze haalden allemaal het einde van de wedstrijd niet. Van Dijk wist in de blessuretijd van de tweede helft het winnende doelpunt op het scorebord te zetten door een penalty tegen de touwen te schieten, waar Weghorst in de eerste helft nog een penalty belabberd inschoot en miste kon Van Dijk het net wel doen bollen.

Het Nederlands Elftal staat nu met evenveel punten als Griekenland op de tweede plaats vanwege een beter doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld. Griekenland speelt alleen nog tegen Frankrijk. Oranje mag het nog opnemen tegen Ierland (thuis) en Gibraltar (uit).