'Feyenoordvedette blijft chauffeur Kökcü, ondanks dat jongeling rijbewijs heeft'

'Feyenoordvedette blijft chauffeur Kökcü, ondanks dat jongeling rijbewijs heeft'

Orkun Kökcü is in 2019 waarschijnlijk de meest veelbelovende speler die van Varkenoord is doorgestroomd naar Feyenoord 1. De Haarlemmer werd een aantal jaar geleden door Feyenoord overgenomen van FC Groningen en hoorde in juni dat hij, na een topjaar in het jeugdvoetbal, vast mag aansluiten bij de eerste selectie. Kökcü is hartstikke trots en verbaast zich nog steeds over de spelers waar hij nu opeens tussen loopt. Hij voelt veel steun van de oudere spelers bij Feyenoord, zoals van Jordy Clasie en Robin van Persie, zo vertelt hij in een uitgebreid interview in Elf Voetbal.


Clasie is bijvoorbeeld de 'chauffeur' van Kökcü: 'Hij woont ook in Haarlem. Best dichtbij. Voordat Clasie eind juli bij Feyenoord terugkeerde, bracht mijn moeder me altijd naar de club. Vanaf de senioren wordt er niet met busjes gereden'. Kökcü heeft net zijn eigen rijbewijs, maar: 'Zelfstandig rijden mag nog niet'.

Een andere oudere speler die een groot voorbeeld is voor de achttienjarige: Robin van Persie. 'Tijdens een van de eerste dagen van de voorbereiding schoof hij aan bij onze tafel. De tafel van de jonge spelers. Ik zit daar met Wouter Burger, Lutsharel Geertruida, Achraf El Bouchataoui en Cheick Touré. Van Persie gaf aan dat we met vragen altijd bij hem terecht kunnen. Zowel op voetbalgebied als privé. Prachtig om te horen. Robin probeert ons op allerlei manieren te helpen. Ik denk dat hij daarom nog een jaar extra bij Feyenoord is gebleven. In het begin zat hij vaak bij de staf aan tafel. Op de achtergrond is hij enorm belangrijk voor onze selectie. Ik keek altijd tegen hem op'.

Hij luistert dan ook aandachtig naar Van Persie, een van de beste jeugdspelers die Feyenoord ooit heeft voortgebracht: 'Van Persie was bij Arsenal een speler van wereldklasse en ook bij Manchester United een internationale topspeler. Nu geeft hij me vaak tips. Dat ik altijd open moet staan, altijd vooruit moet denken, om me heen moet kijken. Ik krijg op mijn donder als ik een balletje breed of achteruit geef. Ik moet telkens aanspeelbaar zijn en mijn medespelers kunnen bedienen. Van Persie denkt met me mee. Maar ook de andere ervaren jongens, zoals Steven Berghuis, Jordy Clasie en Tonny Vilhena, proberen ons te helpen'.

Doordat Kökcü met Feyenoord 1 meetraint, ziet hij zijn ploeggenoten van Feyenoord O/19 vaak alleen als hij bij dat team meespeelt. Ziet Kökcü de hand van Dirk Kuijt bij het jeugdteam? 'Het voelt vreemd dat ik die jongens de rest van de week helemaal niet zie. Dirk Kuijt is de trainer van O/19. Ik hoor van de jongens dat hij erbovenop zit en erg enthousiast is. Ze zijn lovend over hem. Wat ik vind? Ik maak hem alleen mee bij wedstrijden. Die indruk kan ik dan enkel bevestigen'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 32 reacties

Gast9304921354

Je plaatst een bericht als Gast9304921354