Driessen komt met verrassende uitspraak over Stengs

Driessen komt met verrassende uitspraak over Stengs

10 reacties 10
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord ziet spelers tot grote hoogte stijgen. Afgelopen weekend werd Calvin Stengs al bedolven onder de complimenten, maar toen hielden analisten nog een slag om de arm, want het was 'maar' Vitesse. Valentijn Driessen deed hetzelfde, maar ook hij is om.

In zijn column in de Telegraaf pleit Driessen voor een nieuwe oproep voor Stengs van bondscoach Ronald Koeman. Stengs speelde goed tegen Atletico Madrid en floreerde tegen Lazio Roma in de Champions League op de rechtsbuiten positie. 5-3-2 is volgens Driessen geen optie en rechtsbuitens heeft Nederland amper voor een 4-3-3 systeem. Dus zou Stengs zomaar een optie kunnen zijn. "Zeker omdat de rechtsbuitens op het niveau van Oranje heel dun gezaaid zijn.

Stengs begon niet fantastisch aan het seizoen, maar na de achterstand ingelopen te hebben gaat hij met de week beter spelen. Ook in de Champions League wordt hij steeds beslissender en belangrijker. Driessen heeft nog nooit zo'n hoog niveau gezien bij Stengs. "Ditmaal als rechterspits toonde hij zijn creativiteit, was balvast, had een aantal goede individuele acties zonder het overzicht te verliezen en hij hield oog voor lopende medespelers."

Lees ook