Jong Oranje wint, Feyenoorder blijft op de bank

Jong Oranje heeft vrijdagavond in Riga met overtuigende cijfers gewonnen van Jong Letland: 3-0. De mannen van bondscoach Erwin van de Looi maken ondanks de overwinning geen kans meer op deelname aan het EK. Tryrell Malacia, de enige Feyenoorder bij de selectie, bleef de hele kwalificatiewedstrijd op de bank. Vanaf daar zag hij hoe zijn teamgenoten al na vijf minuten op voorsprong kwamen door een doelpunt van Javairo Dilrosun. Oranje bleef voor rust de bovenliggende partij, zonder te scoren. In de tweede helft brak Justin Kluivert de ban door een voorzet van Dilrosun van richting te veranderen. Het was de laatstgenoemde voetballer die zorgden voor het slotakkoord. De uitblinker aan de kant van Jong Oranje schoot raak na een rebound uit een corner.