Oud-Feyenoorder stopt met voetbal: 'Het mooiste is het winnen van de KNVB-Beker'

Oud-Feyenoorder stopt met voetbal: 'Het mooiste is het winnen van de KNVB-Beker'

Voormalig Feyenoordspeler Sergio Greene is officieel gestopt met voetbalen. De 36-jarige verdediger zat sinds 30 juni dit jaar zonder club, nadat zijn contract bij RKC Waalwijk afliep. Nu er geen betaald voetbalclubs meer voorbij komen hangt Greene zijn schoenen aan de wilgen.


Greene kijkt verder. "Ik ontwikkel me nu op een ander vlak." Greene stopte zonder veel poespas en vindt dat prima. "Ik opereer het liefst nu in de luwte. In de rust. Ik ben nooit iemand geweest die graag interviews geeft", aldus Greene, die voor ELF Voetbal een uitzondering maakt.

"Ik was blij dat ik twee jaar geleden mocht terugkeren bij RKC Waalwijk. Zo kon ik mijn loopbaan afsluiten bij de club waar ik in 2003 mijn debuut maakte in de Eredivisie. Maar na mijn hele leven als profvoetballer te hebben doorgebracht, vond ik de tijd gekomen voor andere zaken. Met name mijn gezin. Naar het sporten kijken van mijn dochter, mee naar muziekles. Naar het voetballen van mijn zoontje, die nu zes jaar is en op zondagochtend bij FC Abcoude voetbalt. Dat heb ik gemist."

Greene hoeft niet lang na te denken over het mooiste moment in zijn carrière. “Het eerste dat me te binnenschiet, is het winnen van de KNVB Beker met Feyenoord (in 2008 met 2-0 tegen Roda JC, red.). Maar ook mijn eerste contract (in september 2000 bij Ajax, red.), mijn Eredivisiedebuut voor RKC Waalwijk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij al mijn clubs heb ik het goed naar mijn zin gehad, ik heb lang kunnen voetballen, was weinig geblesseerd en ik heb mijn carrière gelukkig fit kunnen afsluiten. Nu kijken we vooral vooruit wat voor stappen we nu kunnen maken. We moeten ons altijd blijven ontwikkelen."

Discussieer mee! 11 reacties

Gast8219157429

Je plaatst een bericht als Gast8219157429