Hamer kijkt uit naar het duel in De Kuip

Hamer kijkt uit naar het duel in De Kuip

Gustavo Hamer (21) gaat volgende week zondag met PEC Zwolle op bezoek bij Feyenoord, de club waar de in Brazilië geboren middenvelder van 2011 tot afgelopen zomer speelde. De laatste keer dat hij op het veld stond in De Kuip was tijdens het kampioensfeest van Feyenoord op 14 mei 2017. Nu hoopt Hamer dat hij in De Kuip voor een stuntje kan zorgen met zijn nieuwe club PEC Zwolle, waar hij de afgelopen twee duels werd verkozen tot Man of the Match.


Kampioen met Feyenoord
Hamer, die op zijn tweede in Brazilië werd geadopteerd door de familie Hamer uit Leiden, begon met voetballen bij RKVV Meerburg uit Zoeterwoude. Daar werd hij op zijn veertiende weggeplukt door Feyenoord, nadat hij eerder ook al twee seizoenen bij ADO Den Haag had gespeeld. ‘Guga’, zoals zijn vrienden en teamgenoten hem meestal noemen, behoorde jarenlang tot een veelbelovend jeugdteam bij Feyenoord, maar net als zijn generatiegenoten bleek de stap naar het eerste elftal van Feyenoord groot. Op 2 april 2017 maakte Hamer wel zijn debuut voor Feyenoord, uitgerekend in De Klassieker (2-1 voor Ajax), en drie dagen later deed hij nog 22 minuten mee in de 8-0 overwinning op Go Ahead Eagles in De Kuip, maar daar bleef het bij voor Hamer. Wel veroverde hij met Feyenoord de landstitel en Johan Cruijff Schaal. ,,In het begin had ik er wel moeite mee om te zeggen dat het ook mijn prijs was, maar alle spelers betrokken mij ook in het feest en zeiden dat ik ook een belangrijk onderdeel ben geweest van het team. Dat maakte het voor mij een kostbare herinnering.”

Aanvoerder bij FC Dordrecht
Na het kampioensjaar besloot Feyenoord om Hamer te verhuren aan FC Dordrecht. Daar was Hamer vorig seizoen een belangrijke speler groeide hij zelfs uit tot aanvoerder van de club die via de play-offs nog bijna promoveerde naar de Eredivisie, maar een terugkeer naar Feyenoord leverde het voor Hamer niet op. De kleine maar technisch begaafde middenvelder koos voor PEC Zwolle, waar hij afgelopen zomer een driejarig contract tekende. Hamer speelde de eerste twee duels volledig, moest het daarna even doen met enkele korte invalbeurten, maar stond de afgelopen twee duels weer in de basis en werd tot twee keer toe door de supporters van PEC verkozen tot Man of the Match.

Ommekeer
,,Ik was een van de vele nieuwkomers, dus we hadden even tijd nodig om aan elkaar te wennen. De ommekeer kwam in de uitwedstrijd bij AZ, waar we twee keer terugkwamen van een achterstand en uiteindelijk met 2-2 gelijkspeelden door de goal van Zian Flemming kort voor tijd. Tegen FC Emmen en Excelsior boekten we twee goede overwinningen, waardoor we nu op een tiende plaats staan en omhoog kunnen kijken.” Hamer heeft zijn draai inmiddels goed gevonden bij PEC en in zijn nieuwe woonplaats Zwolle. ,,Het is hier een stuk rustiger dan in het westen, maar iedereen is erg vriendelijk. Mijn vriendin Esmeralda heeft het hier ook goed, dat is voor mij ook belangrijk.”

Bijzondere wedstrijd
Na de interlandbreak wacht voor PEC Zwolle op zondagmiddag dus de uitwedstrijd bij Feyenoord. ,,De wedstrijd tegen Feyenoord zal voor mij heel speciaal worden, omdat ik daar zeven jaar heb gespeeld en mijn debuut in het profvoetbal heb gemaakt. De sfeer in De Kuip is altijd bijzonder, dat heb ik zelf gelukkig mogen ervaren vanaf het veld. Gezien onze vorm en stijgende lijn van de laatste weken reizen we met vertrouwen af naar Rotterdam.”

Discussieer mee! 66 reacties

Gast3799248748

Je plaatst een bericht als Gast3799248748