Feyenoorders belangrijk voor Nederland Onder 18

Feyenoorders belangrijk voor Nederland Onder 18

Krijg je de kans? Grijp hem dan. Dat moet Marouan Azarkan hebben gedacht toen hij zich opmaakte voor de tweede helft van de oefeninterland tegen Tsjechië. Mede dankzij een goal en een assist van de invaller boog het Nederlands elftal onder 18 jaar een 1-0 achterstand om in een verdiende 1-2 zege.


Nederland kwam nog met 1-0 achter, maar met name de energieke invalbeurt van Azarkan deed het team opleven. De linksbenige flankaanvaller zorgde in de 58e minuut met een prachtige goal hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker.
Komend vanaf de rechterflank, sneed hij naar binnen, omspeelde een verdediger en mikte in de verre hoek schitterend raak: 1-1. Die gelijkmaker zorgde voor veel elan bij Nederland dat daarna op jacht ging naar de zege. Het leverde genoeg kansen op, met name voor spits Zirkzee. Nadat de Tsjechen via een counter nog de lat hadden geraakt, legde Azarkan in de 86e minuut de bal panklaar voor een andere Feyenoord speler, Crysencio Summerville, die beheerst raak schoot: 1-2.
De coach, Mischa Visser, was tevreden over de scorende invallers. "Dat is echt mooi om te zien. Ze vielen heel goed in en hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan deze zege. Een goede boodschap voor alle spelers: ook al zit je in eerste instantie op de bank, je kunt altijd belangrijk zijn voor het team en proberen het verschil te maken. Dat is vandaag gelukt."

Discussieer mee! 32 reacties

Gast5155745795

Je plaatst een bericht als Gast5155745795