'Maar ik heb ook fases dat het even tegenzit'

'Maar ik heb ook fases dat het even tegenzit'

Robin van Persie is niet alleen de aanvoerder van Feyenoord, hij is ook de beste speler binnen de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Thuis tegen FC Utrecht en Vitesse was Van Persie nog goud waard voor Feyenoord, met beslissende doelpunten in de slotfase. Tegen Willem II uit (gelijkspel) kon echter ook Van Persie geen potten breken. De vraag is dan ook: Wat blijft er over van Feyenoord zonder Van Persie?


Tegen FC Utrecht en Vitesse kwam Feyenoord nog goed weg, maar tegen Willem II werd het wederom duidelijk: Feyenoord voetbalt zonder een duidelijk plan en leunt te veel op de individuele klasse van, met name, Robin van Persie. Zodra Van Persie en, in mindere mate, Steven Berghuis niet in de wedstrijd zitten, dan wordt snel duidelijk dat Feyenoord kwalitatief niet veel verschilt dan, bijvoorbeeld, Willem II.

Ook de aanvoerdere van Feyenoord is zich daar bewust van. 'Ik kan niet elke week de bal in de 87ste minuut binnenschieten. Dat besef ik zelf ook wel', zegt Van Persie in gesprek met de Volkskrant. 'Het is ergens een compliment als mensen zeggen dat Feyenoord afhankelijk is van mijn kwaliteiten. Maar ik weet ook hoe het gaat: het is een momentopname. De laatste weken zat het even mee. Maar ik heb ook fases dat het even tegenzit.'

Discussieer mee! 23 reacties

Gast2108366165

Je plaatst een bericht als Gast2108366165