'Van Persie begint interesse te krijgen'

'Van Persie begint interesse te krijgen'

Het Nederlandse voetbal kruipt langzaam uit een dal. In Zeist heeft een hele verandering plaats gevonden in het dagelijks bestuur, maar ook bij de mensen die trainers aanstellen en het Nederlandse voetbal moeten bewaken. Zo ook Nico Jan Hoogma die nu zeven maanden directeur topvoetbal is bij de KNVB.


Hoogma weet dat een trainersopleiding cruciaal is. ‘Een goede trainersopleiding is cruciaal als je het voetbal fundamenteel wilt verbeteren. Daar is Art Langeler nu mee bezig, van de jeugd tot en met de profs. We willen steeds meer maatwerk bieden. Neem bijvoorbeeld de oud-internationals met trainersambities. Van hen brengen we individueel in kaart wat ze al in hun bagage hebben en op welke vlakken ze extra sturing nodig hebben. Zodat we ze een gerichte opleiding kunnen bieden. Het trainersvak is steeds gecompliceerder geworden. Je moet manager zijn van een heel team aan specialisten in je staf. Dan kom je niet weg met alleen ervaring als topspeler’, vertelt Nico Jan Hoogma in Voetbal International.

Ze proberen dan ook topspelers te overleggen. ‘Met Wesley Sneijder hebben we daarover een interessant gesprek gehad. Ook een recordinternational heeft over het trainersvak nog heel veel te leren. Dat kunnen wij met op maat gemaakte leermodules aanbieden. Zodat dit soort topspelers zich goed kunnen ontwikkelen als trainer. Dat is goud waard voor het Nederlands voetbal. Kijk hoe Van Bommel het doet bij PSV, Kuijt werkt nu als jeugdtrainer bij Feyenoord, Van Nistelrooy bij PSV, Heitinga bij Ajax. Ook Robin van Persie begint interesse te krijgen in het trainersvak. Met hem hebben we laatst al een bak koffie gedronken. Dat zijn goede impulsen.’

Discussieer mee! 25 reacties

Gast9692833892

Je plaatst een bericht als Gast9692833892