Trainers verpesten de frivole spelers bij Feyenoord: 'Je hoort hem gewoon denken'

Trainers verpesten de frivole spelers bij Feyenoord: 'Je hoort hem gewoon denken'

Recht uit Rotterdam had een mooie sessie met Willem van Hanegem georganiseerd. Een zaal vol publiek mocht één voor één vragen stellen aan de Kromme, die daar op zijn beurt graag antwoord op gaf. Jean-Paul Boëtius was het lijdend voorwerp in een van de vragen. Van Hanegem vindt niet dat de inmiddels naar Mainz 05 vertrokken speler hoofdschuldig is aan het mislukken bij Feyenoord.


Van Hanegem: 'Ik weet niet of hij het heeft vergooid. Toen hij debuteerde tegen Ajax stonden we allemaal op de banken, gelukkig hadden we eindelijk weer een goede speler met maling aan iedereen. Gewoon leuk om te zien, na een paar wedstrijden was dat helaas weer afgelopen. Iedereen vond hem geweldig spelen, wij maar ook de pers, maar je hebt altijd mensen die dat vervelend vinden. De trainer gaat meteen allerlei zaken vertellen, die willen zich profileren. Ik denk, laat die gasten zich spelen en zich ontwikkelen'.

Van Hanegem denkt dat trainers spelers te veel proberen te programmeren en te veel opdrachten meegeven. Spelers worden ermee verpest, omdat het frivole en intuïtieve spel wordt onderdrukt: 'Niet zeggen 'je mag dat niet, je mag dat niet'. Je ziet dan meteen het niveau naar beneden gaan'.

'Daardoor zag je Boëtius spelen en je hoorde hem denken: 'Wat is er gezegd? Tot hoever mag ik lopen. Mag ik dit wel doen?' Dat is dezelfde als bij Mo El Hankouri. Hij speelde twee jaar terug hartstikke leuk, maar daarna nooit meer wat van gehoord. Wordt dan maar uitgeleend, moet wegwezen. Dat is ook bij Sam Larsson zo en ook bij Bilal Basacikoglu, dat zijn geweldige spelers. Maar waarom niet bij ons?! Dat is toch gek. Dat is geen Kuipvrees, dat is onzin'.

Discussieer mee! 84 reacties

Gast3150862958

Je plaatst een bericht als Gast3150862958