'Als je steeds meer dingen meemaakt bij Feyenoord, ga je aan alles wennen'

'Als je steeds meer dingen meemaakt bij Feyenoord, ga je aan alles wennen'

Feyenoord mist vanavond Nicolai Jørgensen en Robin van Persie tegen AS Trencin. De kans is daarom groot dat Dylan Vente tegen de Slowaakse club mag starten in de basis. Een eerste basisplaats in een Europese wedstrijd voor Feyenoord.


Vente zal er zenuwachtig van worden? “Als je steeds meer dingen meemaakt bij Feyenoord, ga je aan alles wennen. Als de trainer me opstelt, sta ik er”, zegt de pas 19-jarige spits en vervanger van Robin van Persie tegen AS Trencin, in De Telegraaf.

Het verhaal lijkt een beetje op dat van ploeggenoot Justin Bijlow. Ook de familie van Vente is fervent Feyenoordsupporter en Dylan zelf vierde het kampioenschap op de Coolsingel. Nu drie prijzen verder, speelt hij samen met Robin van Persie. De spits en aanvoerder is lovend over Vente. Vente is daar trots op. “Ik ben er trots op dat hij zulke woorden over mij heeft uitgesproken. Het is zo goed om zo’n speler als Robin in je team te hebben. Of ik bezwaar heb gemaakt bij de keuze om hem aanvoerder te maken? Nee, joh! Ik zou niet durven. Hij is hartstikke goed als leider. Ik ben blij dat hij met mij praat, is ondanks alles wat hij heeft meegemaakt op geen enkele manier arrogant. Hij is een heel nuchter en normaal persoon.”

Vente is blij met Van Persie, zijn eigen doel is meer minuten maken dan vorig seizoen. Ook in Europa. “Maar misschien is het belangrijker om meer goals te maken”, wijst Vente de verslaggever fijntjes terecht.

Discussieer mee! 19 reacties

Gast7523787185

Je plaatst een bericht als Gast7523787185