Vernietigend rapport over Feyenoord City: 'Club loopt grote schade op bij bouw'

Vernietigend rapport over Feyenoord City: 'Club loopt grote schade op bij bouw'

Feyenoord City vormt een groot risico voor de toekomst van Feyenoord. Dat blijkt uit een rapport dat vrijdag naar buiten is gekomen. Daarin staat dat voorstanders van het megaproject zicht te makkelijk rijk hebben gerekend. Dat meldt Voetbal International.


'Het stadionplan van Feyenoord is te ambitieus en kan club en gemeente grote schade opleveren', schrijft Dr. Tsjalle van der Burg, docent economie aan de Universiteit Twente. De ontwikkeling van de Rotterdamse voetbalclub hangt bij realisatie van het nieuwe stadion erg nauw samen met slagen van het project.

Volgens het rapport is de kans op een faillissement van het stadion groot. Ook zou het onwaarschijnlijk zijn dat Feyenoord het financiële gat met PSV en Ajax dicht door het bouwen van een nieuw onderkomen. Van der Burg schrijft dat de bekerwinnaar beter kan kijken naar de mogelijkheden om De Kuip te vernieuwen.

'Door voor het Maasstadion in plaats van vernieuwbouw te kiezen, verliest Feyenoord per saldo meer dan 200 miljoen euro, plus nog eens de onbekende, maar mogelijk hoge financiële waarde van de traditie en de sfeer van De Kuip. Hier is sprake van geldverspilling.'

Discussieer mee! 153 reacties

Gast3631579371

Je plaatst een bericht als Gast3631579371