Marokko met basisklant El Ahmadi verliest openingswedstrijd in ijzersterke poule

Marokko is het WK in Rusland begonnen met een nederlaag tegen Iran (0-1) door een laat eigen doelpunt van Aziz Bouhaddouz. Karim El Ahmadi begon in de basisopstelling en maakte de wedstrijd vol, Sofyan Amrabat kwam als invaller binnen de lijnen. Marokko begon stormachtig aan het duel. Dat leverde een aantal goede kansen op, waaronder één voor Ajacied Hakim Ziyech. De middenvelder schoot de bal van zestien meter uit vrije positie over de goal. Marokko gaf het initiatief uit handen, waarna ook Iran een aantal kansen kreeg om de score te openen. Vooral uit de counter werden de Iraniërs gevaarlijk. Ook in de tweede helft ging het spel op en neer, maar in de slotfase viel de beslissing. In de 93e minuut was het invaller Bouhaddouz die zijn eigen doelman met een krachtige kopbal te machtig was, na een vrije trap na een overtreding van Amrabat. De resterende tijd was te kort voor Marokko om nog iets terug te doen. Scoreverloop 0-1, Aziz Bouhaddouz '90+3 (e.d.)