OVERZICHT | Alle (oud-)Feyenoorders die naar het WK 2018 gaan

OVERZICHT | Alle (oud-)Feyenoorders die naar het WK 2018 gaan

Over minder dan een week begint in Rusland het WK voetbal en de definitieve selecties van de deelnemende landen zijn ingediend. En ondanks het feit dat Nederland deze zomer niet tot de gekwalificeerde landen behoort, zullen er toch veel (ex-)Feyenoorders participeren op het toernooi. FR-Fans.nl maakte een overzicht van alle (oud-)Feyenoorders die naar het WK 2018 gaan.


Renato Tapia
Tapia is bij Feyenoord misschien niet de meest onomstreden kracht, maar de middenvelder was in de kwalificatiereeks niet weg te denken uit het nationale elftal van Peru. De Feyenoorder, die in 2016 overkwam van FC Twente, speelde onder andere in grote wedstrijden tegen Brazilië en Argentinië in de basis, en de verwachting is dan ook dat hij op veel speelminuten kan rekenen in Rusland.

Nicolai Jørgensen
Ondanks zijn tegenvallende seizoen bij Feyenoord wordt Nicolai Jørgensen nog steeds gezien als de eerste spits van Denemarken. De aanvaller behoort samen met zijn Eredivisiecollega's Kasper Dolberg en Lasse Schöne tot de definitieve selectie en zal naar verwachting in alle groepsduels in de basis staan. Of Denemarken het ver gaat schoppen is nog maar de vraag, aangezien de Scandinaviërs een poule delen met Frankrijk, Australië en Peru.

Brad Jones
Gezien het tegenvallende seizoen van Feyenoord kwam de selectieplaats van Brad Jones in het nationale elftal van Australië als een grote verrassing. Bondscoach Bert van Marwijk, die Nederland in 2010 naar de WK-finale leidde, heeft veel vertrouwen in de doelman en liet hem 45 minuten meespelen in de met 0-0 gelijk gespeelde interland tegen Colombia. Australië heeft met Matthew Ryan van Premier League-club Brighton een prima eerste keeper, en gezien het feit dat reservedoelman Danny Vuković een zeer bekende naam is voor de Australische voetbalfans lijkt Jones niet te kunnen rekenen op speelminuten in groep C.

Karim El Ahmadi

Ook de aanvoerder van Feyenoord is deze zomer aanwezig op het WK. El Ahmadi is bij Marokko al lange tijd basisspeler en daar lijkt op dit toernooi ook niets aan te gaan veranderen. De middenvelder gaf onlangs nog aan op de support van de Nederlandse voetbalfans te hopen, maar Marokko heeft in eigen poule veel concurrentie van Europees kampioen Portugal en titelkandidaat Spanje.

Sofyan Amrabat
Net als Renato Tapia is Amrabat een speler die bij Feyenoord niet altijd kan rekenen op een basisplaats, maar die in eigen land zeker niet ondergewaardeerd wordt. De middenvelder, die in 2017 voor vier miljoen overkwam van FC Utrecht, wordt in Marokko gezien als een van de grote talenten en krijgt tijdens dit WK de kans om zichzelf te bewijzen. De concurrentie op het middenveld van de Leeuwen van de Atlas is met Hakim Ziyech, Younes Belhande en Mbark Boussoufa erg groot, maar het is zeker niet onwaarschijnlijk dat Amrabat speelminuten zal krijgen van bondscoach Hervé Renard.

Fedor Smolov
De Feyenoordfans die Smolov in 2010 hebben zien spelen in Rotterdam zullen waarschijnlijk niet voorspeld hebben dat de Russische aanvaller het zou schoppen tot international, maar de spits is bij Krasnodar uitgegroeid tot een heuse basiskracht bij de gastheer van het WK. Smolov scoorde dit seizoen veertien maal in de Premier Liga en lijkt daarmee het grote spitsenprobleem van Rusland op te lossen. De ploeg van Stanislav Tsjertsjesov zal deze zomer onder hoge druk staan, maar een goed toernooi lijkt door een relatief makkelijke poule zeker niet ondenkbaar.

Sherif Ekramy
Bij het nationale elftal van Egypte zullen alle ogen deze zomer gericht zijn op sterspeler Mohamed Salah, maar voor de Feyenoordsupporters zal een andere speler het meeste opvallen. De 34-jarige Ekramy speelde tussen 2005 en 2009 zeven duels voor Feyenoord en de doelman vond na zijn terugkeer naar Egypte in Al Ahly de club waar hij de rest van zijn carrière zou spelen. Voor reservekeepers zoals Ekramy gaan grote toernooien vaak gepaard met onzekerheid, en het is dan ook onduidelijk of we de international deze zomer in actie zullen zien.

John Guidetti

Deze speler heeft voor veel supporters geen introductie nodig. Feyenoord huurde de nu 26-jarige Guidetti voor één seizoen van Manchester City en de Zweed groeide in de Kuip uit tot de grote held van Rotterdam. De spits scoorde dat seizoen 20 competitiegoals en staat nu met Zweden voor zijn eerste WK. Op de spitsenpositie gaat de voorkeur eigenlijk uit naar Marcus Berg, maar wellicht kan Guidetti toch belangrijk zijn voor de Blauw-Gelen.

Al met al wordt het WK 2018 ondanks de afwezigheid van Oranje voor Feyenoordsupporters een interessant toernooi. Voor het Legioen zal voornamelijk groep C met Peru (Tapia), Denemarken (Jørgensen) en Australie (Jones) voor mooie wedstrijden zorgen. Wie ga jij aanmoedigen deze zomer? Praat mee in de reacties!

Discussieer mee! 5 reacties

Gast6553754541

Je plaatst een bericht als Gast6553754541