Amrabat blikt terug: 'Op een gegeven moment had ik acht weken achter elkaar niet gespeeld, dan ben je helemaal niet in beeld'

Amrabat blikt terug: 'Op een gegeven moment had ik acht weken achter elkaar niet gespeeld, dan ben je helemaal niet in beeld'

Marokko plaatste zich voor het eert voor het WK dat in Rusland gespeeld gaat worden. Een aantal spelers wisten al of ze mee gaan of niet, maar Sofyan Amrabat was er nog niet zo zeker van of hij wel werd opgeroepen voor de Marokkaanse selectie.


Sinds Amrabat de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord heeft gemaakt is hij 21 keer in actie gekomen, meestal als invaller. Tegen Trouw vertelt hij over die periode: "Ik maakte me wel een beetje zorgen. Op een gegeven moment had ik acht weken achter elkaar niet gespeeld. Dan ben je helemaal niet in beeld, terwijl andere middenvelders wel speelden. Dus ja, ik ben heel blij dat de bondscoach mij heeft opgeroepen."

Voor El Ahmadi is het net even wat anders. "Bij Marokko had ik de afgelopen jaren veel te veel te maken met teleurstellingen. Nu komt alles ineens bij elkaar. Dat ik als 33-jarige voor het eerst een WK mag gaan spelen, is voor mij een droom die uitkomt," aldus El Ahmadi.

Discussieer mee! 33 reacties

Gast1988959056

Je plaatst een bericht als Gast1988959056