Feyenoord-doelman zelfverzekerd: 'We gaan ervan uit dat we de finale halen'

Feyenoord-doelman zelfverzekerd: 'We gaan ervan uit dat we de finale halen'

Na de winst op Ierland Onder 17, speelt het Nederlands Elftal Onder 17 morgenavond de halve finales tegen de leeftijdgenoten van Engeland. Het zal een hele lastige wedstrijd worden voor de ploeg van oud-Feyenoorder Kees van Wonderen, maar als het aan Feyenoord-doelman Joey Koorevaar is er voldoende vertrouwen in de ploeg. In gesprek met TeamWass vertelt de jonge doelman: "Het wordt vast een mooie wedstrijd worden, maar ik ga ervan uit dat we de finale halen.


In voorbereiding op de halve finales zal de Oranje-ploeg vandaag de beelden van de tegenstander gaan analyseren. Koorevaar bekent dat er een aantal zeer goede spelers rondlopen bij Engeland Onder 17. "Ik heb hun kwartfinalewedstrijd gezien en ik had al wel in de gaten wat hun sterke spelers zijn,’’ kijkt Koorevaar vooruit naar de confrontatie tegen de Engelsen." Desondanks kijkt de jonge Feyenoorder met vol vertrouwen naar het duel met de Engelsen. "Als we ons eigen spel kunnen spelen, hebben we zeker kansen. We moeten natuurlijk wel honderd procent scherp zijn. Maar waarom zouden we dat niet zijn. Het gaat hartstikke goed tot nu toe."

Tot nu toe beleeft Koorevaar een uitstekend EK Onder 17 in Engeland. In de wedstrijden tegen respectievelijk Duitsland (3-0) en Spanje (2-0) hield hij het doel schoon en kreeg in de laatste poulewedstrijd tegen Servië rust. Alleen in de kwartfinales tegen Ierland werd Koorevaar één keer gepasseerd. De wedstrijd eindigde in 1-1, waardoor er strafschoppen volgden. Daarin was Nederland net iets te sterk voor Ierland en plaatste zich voor de halve finale.

De andere halve finale zal gaan tussen Italië en België, en de finale van het EK Onder 17 zou zo maar een Derby der Lage Landen kunnen worden.

Discussieer mee! 8 reacties

Gast4904201381

Je plaatst een bericht als Gast4904201381