Malacia heeft duidelijk doel voor PSV-thuis: 'Moeten gewoon winnen'

Malacia heeft duidelijk doel voor PSV-thuis: 'Moeten gewoon winnen'

Feyenoord speelt komende zondag tegen eredivisiekoploper PSV, met Tyrell Malacia zeer waarschijnlijk weer in de basisopstelling. De verdediger keert terug van een schorsing en kijkt uit naar de topper in Rotterdam.


Malacia speelde dit seizoen al een keer eerder tegen de Eindhovenaren. In de kwartfinale van de KNVB Beker won Feyenoord met 2-0 . "Toen zaten we er vanaf minuut één bovenop. We lieten zien dat we van PSV kunnen winnen", zegt de 18-jarige linksback in gesprek met Feyenoord TV.

Feyenoord staat in de competitie een straatlengte achter op ploeg uit Brabant, maar voor Malacia is dat geen excuus om in de rol van underdog te kruipen. "Voor ons is het weer een wedstrijd, die moeten we gewoon winnen. Klaar", zegt de mandekker zelfverzekerd. "Aanvallend, daar liggen hun krachten. Maar we moeten niet naar hun kijken, maar naar onszelf."

Debuutseizoen
Malacia, die dit seizoen debuteerde in de hoofdmacht van de Rotterdammers, maakt inmiddels vast deel uit van de eerste selectie. "Ik ben goed opgevangen en het voelt inmiddels normaal voor mij." Deze week zag hij zijn oude ploeggenoten van Feyenoord onder 19 in de Youth League worden uitgeschakeld door de leeftijdsgenoten van Chelsea.

"Er was geen uitzending, maar ik heb de stand op Twitter gevolgd. Het niveauverschil met de competitie is hoog, dat zie je bij Chelsea. Maar ik kan trots op de jongens zijn dat ze het zo ver hebben geschopt in hun eerste jaar in de Youth League", besluit Malacia.
Discussieer mee! 3 reacties

Gast7727690030

Je plaatst een bericht als Gast7727690030