Palen en netten weg uit De Kuip

Palen en netten weg uit De Kuip

53 reacties 53
Bron: Feyenoord.nl
Foto: VK Sportphoto

Volgend seizoen zullen er geen palen en netten meer hangen in De Kuip, zo meldt Feyenoord op de website. De club komt op deze manier tegemoet aan een breed levende wens en wil supporters op deze manier vertrouwen geven én belonen voor de nimmer aflatende steun.

In april 2023 werden de netten geplaatst na invoering van de nieuwe regels door de KNVB bij het gooien van plastic bekers of andere voorwerpen. De club wilde hiermee voorkomen dat wedstrijden zouden worden onderbroken of zelfs gestaakt.

Feyenoord stelt dat het nu aan de supporters is om te laten zien dat het kan. De Rotterdammers gaan er niet vanuit, maar indien er in de toekomst weer spullen op het veld terecht komen en de wedstrijd daardoor onderbroken moet worden of gestaakt, de netten weer terug zullen komen tot tenminste het einde van het seizoen 2024-2025.

Voor de Europese wedstrijden verandert het beleid niet. Vanwege de nog grote sportieve, financiële en imago-belangen worden bij de thuisduels in de UEFA Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook blijft dan, zoals ook afgelopen seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten.

Lees meer over
Lees ook