DE TEGENSTANDER| Eagles ijskoud op weg naar play-offs

DE TEGENSTANDER| Eagles ijskoud op weg naar play-offs

1 reactie 1
Foto: Pro Shots

De clash tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord vindt plaats op donderdagavond om 21:00 in De Adelaarshorst te Deventer. Deze wedstrijd belooft een spannende ontmoeting te zijn gezien de huidige vorm en ambities van beide teams. De leiding over deze potentiële kraker is in handen van Erwin Blank.

Positie en Belangen

Go Ahead Eagles staat momenteel op de achtste plaats in de Eredivisie en is serieus in de race voor een playoff-plek voor Europees voetbal. Elke wedstrijd telt, en punten tegen een topclub als Feyenoord kunnen cruciaal zijn in de jacht op Europees voetbal.

Historische Context

Historisch gezien heeft Feyenoord vaak de overhand gehad in de confrontaties met Go Ahead Eagles, met een winstpercentage van meer dan 60%. Echter, de wedstrijden in Deventer hebben soms verrassingen opgeleverd, waaronder een memorabele 1-0 nederlaag voor Feyenoord in het seizoen 2014-2015. Eerder dit seizoen won Feyenoord met 3-1 in de Kuip. 

Teamgesteldheid

Go Ahead Eagles komt fris in deze wedstrijd, na een week zonder verplichtingen, terwijl Feyenoord recent nog de KNVB beker heeft gewonnen. Coach René Hake heeft een volledig fitte selectie tot zijn beschikking, inclusief Philippe Rommens die na lang blessureleed weer speelklaar is.

Sleutelspelers

De aandacht gaat speciaal uit naar Willum Willumsson, de lange IJslandse speler met 7 doelpunten dit seizoen. Zijn fysieke aanwezigheid en kopsterkte zullen essentieel zijn om de Feyenoord-defensie te testen. Beide Edvarsens scoorden zesmaal voor Go Ahead maar ook aanvoerder Bas Kuipers draagt zijn steentje bij. De rechtsback scoorde al vijf keer en gaf evenzovaak een assist. 

Strategie van Go Ahead

Onder leiding van René Hake zal Go Ahead proberen het spel breed te houden en gebruik te maken van de snelheid op de vleugels, terwijl Willumsson in het centrum voor gevaar moet zorgen. Hake benadrukt de noodzaak voor een perfecte dag van Go Ahead en een mindere van Feyenoord om een resultaat te boeken.

Vermoedelijke Opstelling

De Lange, Deijl, Nauber, Kramer, Kuipers; Linthorst, Willumsson, Llansana; Adekanye, Edvardsen, Edvardsen

Lees ook