Oosting: 'Het is een mooie club, maar ik zit nu ook bij een hele mooie club'

Oosting: 'Het is een mooie club, maar ik zit nu ook bij een hele mooie club'

19 reacties 19
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Joseph Oosting heeft gereageerd op de geruchten over een eventuele overstap naar Feyenoord. De trainer van FC Twente werd vanochtend na berichtgeving van de Telegraaf genoemd als mogelijke opvolger van Arne Slot, die naar Liverpool FC lijkt te gaan. Na het duel tussen FC Twente en Almere City FC werd door verslaggever Vincent Schildkamp gevraagd naar zijn reactie.

“Het is mooi, maar ik werk bij FC Twente en ik heb het naar mijn zin”, vertelt Oosting in een interview na het duel op ESPN, die zich ervan bewust is dat het slechts om geruchten gaat. “Wat moet ik daarvan zeggen? Het zijn allemaal geruchten. Wat moet ik daarmee?” Vervolgens wordt gevraag of de mogelijke interesse in Oosting van Feyenoord zijn ego streelt. “Uiteindelijk heb ik het hier enorm naar mijn zin. Ik heb een contract getekend voor twee jaar. Dus wat mij betreft is het zoals het is. En ik doe niet aan geruchten of wat allemaal in de pers staat.” Wel heeft Oosting een positief woordje over voor Feyenoord. “Het is een mooie club, maar ik zit nu ook bij een hele mooie club”

“Doe je wel aan honderd procent uitsluiten als zij zich melden?”, vraagt Schildkamp als slotvraag aan Oosting. “Dat is als. Wat moet ik daarmee? Ik doe niet mee aan als dit en als dat. Als het gebeurt, zien we het wel.”, sluit Oosting af.

Logische keuze Feyenoord

Volgens analist Kees Luijkx is het heel logisch dat Feyenoord denkt aan Joseph Oosting. “Hij heeft het op een lager niveau bij RKC het heel goed gedaan, boven verwachting”, aldus Luijkx. “En hij heeft het in de subtop ook weer boven verwachting gepresteerd bij FC Twente. Ook is het positief dat hij de Nederlandse competitie kent. Je kan wel denken: we halen iemand van buitenaf, maar dat is niet zo makkelijk als je denkt.”

Vervolgens vraagt Pascal Kamperman aan Luijkx of Oosting de stap moet maken, ondanks de mogelijke plaatsing voor voorronde UEFA Champions League met FC Twente. “Tuurlijk”, antwoordt Luijkx direct. “Feyenoord is een geweldige kans en een grotere club dan FC Twente. Ook zijn er verdere mogelijkheden. Het is niet zoals met Slot dat je het vanaf de grond moet opbouwen. Dit zijn kansen die je als trainer niet kan laten lopen, hoe goed hij het ook heeft bij FC Twente.”

Lees ook
'Oosting in beeld als opvolger Slot'
Transfer

'Oosting in beeld als opvolger Slot'

Lees ook