Vanaf 2026 geen concerten meer in Stadion Feijenoord

Vanaf 2026 geen concerten meer in Stadion Feijenoord

51 reacties 51
Bron: Ad.nl
Foto: VK Sportphoto

Vanaf 2026 zal Stadion Feijenoord geen grote popconcerten meer gaan organiseren, zo meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. De gemeente wil woningen gaan bouwen in de buurt van De Kuip. Dit kan gemakkelijker als er geen concerten meer worden gehouden en ter compensatie krijgt Stadion Feijenoord dan een miljoenenbedrag krijgen van de gemeente, er compensatie.

Mocht het stadion nog concerten willen houden in de toekomst, dan zouden de woningen moeten worden voorzien van dure geluidsisolatie. Daardoor wordt in de nieuwe milieuvergunning de geluidseisen zo worden aangepast dat er vanaf 2026 geen concerten meer mogelijk zijn.

Lilian de Leeuw, Venue Director, geeft aan dat het jammer is dat er geen popconcerten meer gefaciliteerd kunnen worden. 'Veel mensen hebben geweldige herinneringen aan een concert in de Kuip', zegt De Leeuw tegen het Algemeen Dagblad. Maar de Kuip neemt hierin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook vanuit het idee een goede buur te zijn.'

Stadion Feijenoord krijgt nu een financiële compensatie, maar om hoeveel geld het gaat, wil De Leeuw niet zeggen. Het zou wel duidelijk zijn dat het om miljoenen gaat.

Lees meer over
Lees ook