Raadsleden kritisch op omstreden Kuip-deal, deal op losse schroeven

Raadsleden kritisch op omstreden Kuip-deal, deal op losse schroeven

55 reacties 55
Bron: Ad.nl
Foto: FR-Fans.nl

Stadion De Kuip was volgens eerdere berichtgeving niet meer beschikbaar voor concerten. De gemeente Rotterdam heeft het stadion een afkoopsom geboden, waarna er geen concerten meer plaats zullen vinden, zodat er woningbouw om het stadion kan plaatsvinden. Toch lijkt het nieuws iets te snel gebracht, de gemeenteraad is nog niet overtuigd van de deal. 

In de gemeenteraad wordt tijdens een zitting over de deal vooral getwijfeld door diverse partijen. Bijvoorbeeld Dennis Tak van de PvdA begrijpt het niet. Hij verwacht dat na een eventuele verbouwing, het vraagstuk om concerten te kunnen organiseren weer terugkeert. "Als De Kuip wordt verbouwd, komt er opnieuw discussie over concerten. Daar kun je gif op innemen, want dit is gewoon een belangrijk verdienmodel", dat schrijft het Algemeen Dagblad na de vergadering.

Ook Leefbaar Rotterdam is terughoudend. Ze zeggen best in te kunnen stemmen met een eventuele overeenkomst, maar vinden het een rommelig besluit, er is nog veel te weinig bekend over toekomstige bouw, dus vragen ze zich af waar de haast vandaan komt. "Waarom de haast om deze deal te sluiten? Veel van de bouwplannen zijn nog lang niet bekend", aldus Thomas Roskam van Leefbaar, die ook nog benoemt dat hij vraagtekens stelt van de communicatie tussen Feyenoord en De Kuip over dit voorstel. 

Feyenoord

Feyenoord kwam eerder bij monde van Dennis te Kloese al met een reactie. Te Kloese vond het vooral vreemd dat Feyenoord niet gehoord was in de deal. Stadion Feijenoord en de club wilden nauwer gaan samenwerken, maar dat lijkt met de gesloten deal weer verder weg. "Als enige bespeler op dit moment. Ik denk dat wij daar veel beter en op een veel openere manier in gekend hadden moeten worden", zei Te Kloese destijds.

 

Lees ook