Van Egmond: 'Als je de beker wint en je wordt tweede dan heb je een uitstekend seizoen gedraaid'

Van Egmond: 'Als je de beker wint en je wordt tweede dan heb je een uitstekend seizoen gedraaid'

12 reacties 12
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Martijn Krabbendam en Michel van Egmond gaan in de Dick Voormekaar Podcast Extra van VI PRO in op ingestuurde vragen over Feyenoord waarbij verschillende onderwerpen worden besproken. Onder andere de transferwaarde van Santiago Gimenez, het behouden van Yankuba Minteh en de beste positie voor Luka Ivanušec komen ter sprake.

Allereerst gaan Krabbendam en Van Egmond in op de huidige transferwaarde van Gimenez. De spits zit niet in de beste fase van zijn carrière met slechts 2 goals in de laatste 12 wedstrijden en lijkt openlijk met zijn vorm te worstelen. De vraag is wat de impact hiervan is op zijn transferwaarde. Met het aantrekken van Ayase Ueda sorteerde Feyenoord afgelopen voor op het vertrek van de Mexicaan en in de winterstop gingen transferbedragen rond tussen de 40 en 50 miljoen euro. De vraag is wat er nu nog over is van deze bedragen. De heren denken niet dat Gimenez hetzelfde lot zal ondergaan als Nicolai Jørgensen destijds en hebben vertrouwen dat Gimenez snel weer in vorm komt.

Het helpt Feyenoord in elk geval niet dat Ueda ook nog niet kan overtuigen. Zo scoorde hij slechts pas één keer voor Feyenoord en ook tegen Almere wist hij niet het net te vinden. Van Egmond: 'Als een dooie stond hij er weer bij in dat Almere.' Wel kan Ueda zich 90 minuten lang bewijzen tegen FC Groningen omdat Gimenez geschorst is na zijn gele kaart tegen AZ in de kwartfinale.

Vertrek van spelers

Het is te hopen dat Gimenez in elk geval weer snel zijn vorm vindt zodat hij van de zomer voor een mooi bedrag verkocht kan worden. Feyenoord moet deze zomer sowieso rekening houden met het vertrek van meerdere bepalende spelers. Zo zien Krabbendam en Van Egmond onder andere Alireza Jahanbakhsh, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en één van de keepers vertrekken. Ook zal Minteh waarschijnlijk terugkeren naar Newcastle United al hopen de podcastmakers dat het Feyenoord lukt om hem nog een jaar te huren.

Ook komt de vraag aan bod of Ivanušec niet beter op ‘10’ tot zijn recht komt maar beide heren zijn het eens dat hij hiervoor het loopvermogen mist en dus conditioneel en fysiek tekortkomt, zeker in het spel dat Arne Slot verlangt van een nummer 10.

Tot slot wordt gepleit om donderdag tegen FC Groningen wel met de sterkste elf te starten en geen spelers te sparen voor de topper tegen PSV aankomende zondag. Van Egmond: 'Als je de beker wint en je wordt tweede dan heb je een uitstekend seizoen gedraaid.' Eigenlijk heeft Feyenoord een heel goed seizoen maar heeft het de pech dat PSV ijzersterk is dit seizoen.

Lees ook