'Dat ben je gewoon verplicht aan een sportman die de kans krijgt en deze zo overtuigend grijpt'

'Dat ben je gewoon verplicht aan een sportman die de kans krijgt en deze zo overtuigend grijpt'

13 reacties 13
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord leek lange tijd toch voor een stunt te kunnen gaan zorgen in stadio Olimpico. De Rotterdammers verloren uiteindelijk na penalty’s en het zal voor Arne Slot een hels karwei worden om de spelers weer op te lappen voor de wedstrijd uit tegen Almere City. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Maarten Wijffels terug op de wedstrijd.

Voor Feyenoord begint AS Roma inmiddels een trauma te worden, maar Wijffels wil er niet aan om het een echec te noemen. “Ze hebben wederom de kans gehad om het af te maken en weer niet gedaan. Feyenoord was veel fitter”, zo begint Wijffels zijn relaas. “Het lukt dan toch niet. Ik dacht zelf tijdens het kijken dat Geertruida de winnende ging maken.”

Wellenreuther

Feyenoord had met Timon Wellenreuther een keeper op goal die bijna alles keerde. Wijffels breekt een lans voor hem. “De keeper, ik weet niet wat ze nog in hun hoofd hebben bij Feyenoord, maar deze man moet gewoon het seizoen afmaken. Dat ben je gewoon verplicht aan een sportman die de kans krijgt en deze zo overtuigend grijpt”, aldus Wijffels die met name zijn inzicht over de ruimte tussen de verdediging en zichzelf roemt.

Verschil in niveau bij spelers

Feyenoord maakte indruk in deze wedstrijd, maar niet iedereen kan mee. “Je zag in deze wedstrijd echt wel het verschil in niveau tussen Feyenoorders, Wieffer is echt gegroeid, die ging maar door en heeft de longen van een paard en ook Timber bleef mag gaan. Als je dat Stengs ziet die is het echt helemaal kwijt. Die zit niet eens meer in de buurt van het Nederlands elftal”, aldus Wijffels die ook niet kon genieten van Yankuba Minteh. “Hoe Minteh dan invalt, hij moet natuurlijk invallen om die acties te maken, maar het is zo argeloos. Je hebt niet het idee die gaat nog even een beslissing gaat forceren. maar het is zo argeloos.”

Ook de spitsen zijn weer onderwerp van gesprek. Hoewel Santiago Gimenez scoorde, kon hij niet echt het verschil maken en ook Ayase Ueda maakt dan niet het verschil, zoals Lukaku dat aan de andere kant wel deed. “Bij Lukaku denk je altijd dat hij nog een kans krijgt en hem gaat maken. Als je dan Gimenez en Ueda ziet, die dwingen dan toch te weinig af alle twee.”

Wijffels heeft het te doen met Alireza Jahanbakhsh, die in de 120e minuut werd ingebracht, speciaal voor de penalty’s. Kan dat eigenlijk wel, vraagt Etienne Verhoeff zich af? “Dat kan dus wel, Joseph ‘puf puf Kiprich’ die kwam d’r in die nam de bal alsof die tussen de bloemen in zijn eigen tuin stond. Jahanbakhsh werd gebracht als zekerheidje. Eigenlijk is het best sneu, Jahanbakhsh en Hancko zou je denken dat is een zekerheidje en die missen dan.”

Zondag

Feyenoord moet zondag weer aan de bak, voor het eerst moet de club spelen in Almere. “Als je nu de toto in moet vullen Almere - Feyenoord dan vul je een eentje in dit is zo’n klap”, aldus Wijffels. “Je wil je natuurlijk in Europa laten zien. Maar het is weer niet gelukt.” Feyenoord lijkt een jasje uitgedaan te hebben en eigenlijk alleen nog te kunnen spelen voor de beker, dat wordt een moeilijke wedstrijd zondag. “Feyenoord heeft wederom de kans gehad om AS Rome uit te schakelen. Ze waren veel fitter. Maar verzuimen dat te doen. Arne Slot zal meer dan ooit de psycholoog moeten zijn deze week. Dit is zo’n klap voor Feyenoord."

Lees ook