UITGELICHT | 'Uitblinker' Beelen doet serieuze gooi naar basisplaats

UITGELICHT | 'Uitblinker' Beelen doet serieuze gooi naar basisplaats

37 reacties 37
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor welliswaar van AS Roma, maar er waren een aantal spelers die toch uitblonken. Volgens de statistieken die te lezen zijn op Fotmob.com was Feyenoord vooral verdedigend erg sterk. Waar Geertruida, Hancko en Hartman al langer uitblinken, is Thomas Beelen nieuw in het rijtje.

Ook gisteren tegen AS Roma was Beelen onderschrijft Fotmob één van de beste spelers. Hij kreeg op basis van de statistieken een 7,6. Alleen Hancko en Wellenreuther scoorden beter. Volgens de cijfers is Beelen verdedigend ijzersterk, maar kan hij aanvallend nog wat meer brengen. Met een passnauwkeurigheid van 92% 45 van de 49 passes kwamen aan, is hij comfortabel aan de bal.

Beelen lijkt een serieuze gooi te doen naar een basisplaats en Gernot Trauner moet misschien wel vrezen voor zijn plekje. De cijfers ondersteunen zijn goede vorm. 

Verdedigend

Verdedigend maakte Beelen tegen de oersterke Romelu Lukaku een goede indruk. Hij heeft geen duel verloren, de grondduels 3 uit 3 en de luchtduels 2 uit 2, betekent een 100% score. Hij deed twee onderschappingen en won negen keer de bal terug voor Feyenoord. Met in totaal elf verdedigende acties is dat uitermate sterk.

Een opvallende statistiek is dat Thomas Beelen ondanks de sterke Lukaku om hem heen geen enkele overtreding maakte in deze wedstrijd. Daarmee lijkt hij vrij makkelijk overeind gebleven in de 120 minuten die hij vol maakte.

Aanvallend

Aanvallend lijkt hij niet echt gedacht te hebben. Een aanvallende dribbel uitgevoerd en gelukt. Hij speelde slechts twee keer een dieptepass en daarvan kwam er één aan bij een medespeler.

Lees ook