COLUMN | Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

COLUMN | Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

63 reacties 63
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Net zoals sommige andere supporters zat ik gister briesend naar de beginopstelling te kijken. ‘Waarom begint Ivanusec nu weer in de basis?’ Trainer Arne Slot werd altijd geroemd om zijn keuzes, de laatste weken snapte ik ze alleen niet allemaal. Maar voor mij werd het gister weer duidelijk; Slot speelt schaak op een bord dat wij niet eens kunnen zien.

Slot laat Ivanusec starten omdat hij twee keer goed inviel en de Kroaat liet gister zien dat Slot veel meer ziet dan wij supporters vanaf onze bank of ons plekje in De Kuip. Voor mij was Luka Ivanusec ‘the man of the match’, dat was bijna iedereen het met mij eens. Maar de visie om hem gisteren op te stellen, die had ik niet. Oefenmeester Slot ziet de potentie en weet die op het juiste moment te benutten.

Dit is niet de eerste keer dat Slot zoiets doet. Bij Thomas van den Belt of Thomas Beelen werd ook hardop afgevraagd of dat geen slechte transfers waren en of ze het niveau wel aan zouden kunnen. Maar Beelen laat al twee wedstrijden zien dat hij een machine is en dat Slot niet zomaar een jongen bij ‘zijn oude club’ heeft weggehaald. Onder leiding van Slot en zijn staf maken deze jonge jongens progressie. Slot ziet potentie en ontwikkelt die potentie.

Ook een van onze recordaankopen, Quinten Timber, werd vorig jaar afgemaakt door de media en supporters. ‘Hoe kunnen we die nu halen? Dat is een miskoop.’ En nu… als Timber één wedstrijd mist, is men in zak en as omdat we ‘zonder Timber niet meer kunnen winnen.’ Slot heeft het altijd gezien, weet wat voor spel hij wil spelen en welk type spelers hij daarvoor nodig heeft. Slot heeft visie, ziet potentie en ontwikkelt die potentie.

Al onze spelers moeten wennen aan het niveau en de trainingsintensiteit, dit kost tijd. Tijd die wij de spelers niet geven, omdat wij direct resultaat willen zien. Maar het mantra ‘In Slot we trust’ zou ik echt ergens op de palm van mijn hand moeten tatoeëren, zodat ik het kan lezen als ik me weer eens met mijn hand voor mijn hoofd sla. Slot heeft visie, ziet potentie, ontwikkelt die potentie en geeft tijd.

Arne Slot wisselt gister Leo Sauer het veld in en haalt Ivanusec eruit. Al mijn groepsapps ontploffen, want waarom je beste man van het veld afhalen? Slot heeft het al lang gezien, de Kroaat kan nog niet zo lang deze intensiteit aan. En van wie komt de corner, waaruit Mats Wieffer scoort? Juist, Leo Sauer. Slot brengt Sauer wanneer hij denkt dat het tijd is en laat Sauer geen onmogelijke dingen doen. Slot heeft visie, ziet potentie, ontwikkelt die potentie, geeft tijd en vertrouwen.

En daarom denk ik ook dat die andere recordaankoop, Ayase Ueda, er zal komen. Misschien nog niet aankomende week, maar zeker volgend jaar. Slot (en de scouting, want die vergeet ik te benoemen) hebben het gezien en wie ben ik dan om daar aan te twijfelen? Ze bewijzen in ieder geval steeds mijn ongelijk. Ik denk dat Arne Slot goed is in elk spelletje: voetbal, padel, Slot-bal, schaken en een ouderwets potje ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet’.

Gerben

Lees ook