Sauer: 'Het was een belangrijke actie voor de overwinning'

10 reacties 10
Bron: Feyenoord.nl

Leo Sauer kreeg gisteren in de wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk speelminuten. De jonge aanvaller viel in de tweede helft in en was met zijn corner belangrijk voor de 1-0. Uit die corner maakte Mats Wieffer het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sauer ontwikkelt zich snel. 'De laatste maanden zijn oké gegaan', zegt Sauer in gesprek met Feyenoord Media, dat is geplaatst op Feyenoord ONE. 'Voor de jonge spelers is het op dit moment wachten op hun kansen. Dus ik ben zeer blij met de kans van vandaag. Ik kreeg vandaag speelminuten en kon het team ook helpen. Dus dit was een mooie dag voor mij.'

Dat Sauer minuten zou krijgen lag al voor de hand aangezien er maar vier of vijf buitenspelers in de selectie zaten. 'Dan ga je uit van vijftig procent op speeltijd. Toen ik op de bank zat was er ik al helemaal klaar voor. En toen de trainer zei dat ik ging invallen heb ik mij laten zien op het veld en dat is fijn.' De jongeling was meteen belangrijk. 'Het leverde de winnende goal van Mats Wieffer op', doelt Sauer op zijn corner. 'Het was een belangrijke actie voor de overwinning.'

AS Roma

Komende donderdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan is in Rome AS Roma de tegenstander. 'Voor jonge spelers is het bijzonder om dit mee te maken, ook om af te reizen naar een stadion zoals die van AS Roma. Dit is een waardevolle ervaring voor mij. En de moties zullen best hoog zijn. Ik denk dat het een zware wedstrijd wordt ook door de sfeer daar in Stadio Olimpico. Maar we hebben een goede kans om door te gaan.'