Van Hanegem: 'Het is wel heel leuk en aardig voor een medespeler, maar het werd er niet beter van'

Van Hanegem: 'Het is wel heel leuk en aardig voor een medespeler, maar het werd er niet beter van'

10 reacties 10
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem zag gisteren ook de wedstrijd in de tussenronde van de Europa League tussen Feyenoord en AS Roma. Die wedstrijd in De Kuip eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Van Hanegem vond Feyenoord gisteren met vlagen aardig spelen. 'Alleen vond ik, ik denk waarom ga je nu wisselen', aldus Van Hanegem in de AD Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad. 'In het begin was het moeilijk, ging steeds beter beter beter beter en dan zit je toch, op een gegeven moment denk je die wedstrijd kun je wel winnen. En toen werd er gewisseld. Misschien zijn er andere afspraken. Je hebt allemaal data.'

Uiteindelijk werd ook Ayase Ueda gewisseld en kwam Santiago Gimenez in het veld. 'Dat werd al van te voren gezegd, een half uur. Het werd er niet beter van. Je zag dat ze het gevoel hadden dat ze wel een kans hadden. Het gevoel straalden zij uit. Toen gingen ze toch forceren. Omdat er één speler is die ze het graag gunnen', doelt Van Hanegem op Gimenez. 'Het is wel heel leuk en aardig voor een medespeler, maar het werd er niet beter van.' Van Hanegem had het gevoel dat als Arne Slot op dat moment niet gewisseld had, zij niet gescoord hadden.

Uitblinkende Beelen

Een van de uitblinkers bij Feyenoord tegen AS Roma was Thomas Beelen. 'Dat is hartstikke leuk. Maar dat had hij eigenlijk al een aantal keren laten zien als hij in viel of mee deed. Je ziet wel eens meer spelers, jonge gasten, waarvan je denkt, dat is wel mooi om te zien. Heel relax. Maar die vinden ook geweldig om te spelen.' Van Hanegem weet dat er ook spelers zijn die van de zenuwen het liefst niet zouden willen spelen.

Lees meer over
Lees ook