Matige tweede helft ontrafeld: 'Daar konden ze niet mee om gaan'

Matige tweede helft ontrafeld: 'Daar konden ze niet mee om gaan'

2 reacties 2
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In het programma Voetbalpraat op ESPN werd uitvoerig gesproken over Feyenoord's recente wedstrijden tegen Vitesse en NEC. Kenneth Perez, analist bij ESPN, prees Feyenoord voor hun sterke eerste helft in Arnhem: "Ik vond dat Feyenoord een geweldige eerste helft speelde op een zeer moeilijk veld." Perez bekritiseerde de veldkwaliteit in de competitie: "Als je als competitie serieus genomen wil worden dan moet je zorgen dat de velden op orde zijn."

Tactische omzetting

Perez merkte ook op dat Feyenoord moeite had zich aan te passen aan tactische veranderingen van Vitesse. Vincent Schildkamp vroeg zich hardop af of de buitenspelers de momenten van drukzetten niet beter moeten herkennen, daar is Perez het niet mee eens: "Ik vind niet dat de buitenspelers zo bepalend zijn. De as bepaalt hoe je druk zet. Vitesse ging de tweede helft iets anders doen en daar konden ze niet mee om gaan."

Gimenez

Willem Vissers van de Volkskrant voegde toe dat Feyenoord te weinig scoort gezien hun kansen in de twee wedstrijden na de winterstop: "En Feyenoord scoort te weinig van de kansen. Ze maken te moeilijk doelpunten. Ze moeten met rust al 3/4-0 voor staan net als vorige week tegen NEC." Hij verdedigde Gimenez tegen kritiek op sociale media: "Twitter is meteen heel negatief over Gimenez maar hij heeft 19 gemaakt hè. Een spits komt altijd in een fase dat hij wat minder scoort. Alleen scoort de rest nu ook moeilijker."

Lees ook