Transferwens gekraakt: 'Dan ga je die andere peperdure krachten op de bank zetten'

Transferwens gekraakt: 'Dan ga je die andere peperdure krachten op de bank zetten'

9 reacties 9
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

In het programma "Rondje Eredivisie" van Voetbal International werd de stelling besproken dat Feyenoord deze transferperiode nog een nieuwe buitenspeler moet halen. Na twee moeizame wedstrijden na de winterstop en het lage rendement van de huidige buitenspelers dit seizoen, lijkt de afhankelijkheid van Santiago Gimenez te groot.

Nieuwe buitenspeler?

Simon Zwartkruis van VI reageerde: "Daar zijn ze dan wel een beetje laat mee toch? De jongens die nu weg zijn naar de Azië en Africa Cup, daarvan is Minteh alweer bijna op de weg terug. Gambia is er al zo'n beetje uit." Hij voegde toe: "Want ik neem aan dat Slot aan het begin van de window bedoelde, spelers die je snel kunt optrainen en dan beschikbaar zijn. Ze hebben buitenspelers zat en hebben genoeg geïnvesteerd. Dan kun je twee dingen doen, investeren in het opkrikken van hun niveau, of je gaat de transfermarkt op."

Africa en Azië Cup

Lentin Goodijk van VI merkte op: "Ik vind het onzin om voor de periode van de Azië en Africa Cup voor een paar weken een nieuwe buitenspeler te halen, terwijl je Ivanusec, Dilrosun, Sauer, Paixão en Stengs hebt die daar kunnen spelen. Je hebt opties voor de vleugels genoeg." Simon Zwartkruis van VI beaamde: "En dan ga je die andere peperdure krachten op de bank zetten."

Rechtsbuiten positie

Over de rechtsbuiten positie zei Keizer: "Omdat Stengs als enige het rendement heeft wat je van een buitenspeler mag verwachten?" Goodijk antwoordde: "Zerrouki is dan nog niet terug want Algerije gaat ook door. Dus dan kom je op het middenveld misschien te kort. Normaal ben ik wel fan van de variant met Zerrouki en Wieffer op het middenveld." Keizer stelde voor: "Lingr doorschuiven is misschien wat opportunistisch na een intikker tegen Vitesse maar die zou wel op 10 kunnen." Zwartkruis concludeerde: "Stengs blijft een uitstekende optie vanaf rechts want hij komt in de zones toch vaak uit waar hij vanaf 10 uit komt."

Lees ook