Houding Slot onder de loep: 'Kritischer dan hij ooit geweest is'

Houding Slot onder de loep: 'Kritischer dan hij ooit geweest is'

4 reacties 4
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt in de komende bekerwedstrijd tegen PSV in de achtste finale. De koploper van de Eredivisie verspeelde in het voorbije weekend voor het eerst punten tegen FC Utrecht. Volgens de heren aan tafel bij Veronica Offside, uitgezonden op Veronica moet Feyenoord een vleugje van de strijdlust van de Domstedelingen laten zien tegen PSV.

Strijdlust

Die strijdlust ontbrak nog in de afgelopen wedstrijden tegen NEC en Vitesse. Toch is Wim Kieft wel onder de indruk van het veldspel van Feyenoord: "De grootste kracht is dat middenveld, met diepgaan van Timber en Wieffer." Johan Boskamp zegt dat Wieffer één van zijn favoriete spelers is. Dick Advocaat merkt op dat Arne Slot wel een opmerkelijk negatieve houding aanneemt: "Hij is de laatste weken wel wat kritischer. Kritischer dan hij ooit geweest is."

Mindere fase Gimenez

Johan Boskamp mocht na lange afwezigheid aanschuiven. Hij had echter geen minuut gemist van zijn favoriete club. Al is hij wel teleurgesteld in het spel van de spits van Feyenoord: "Ja maar ze hadden er ook wel een paar meer moeten maken. Ik vind Gimenez al twee weken onder zijn niveau spelen." Dick Advocaat vraagt zich hardop af of dat met andere zaken te maken heeft: "Zou dat te maken hebben met het feit dat andere clubs hem willen hebben? Dat weet Wim (Kieft) misschien." Waarop Kieft reageert: "Dat zou mee kunnen spelen en dan komt er ook nog zo'n documentaire van hem uit. (doelt Kieft op de randzaken rondom Gimenez). Maar al die spitsen maken wel eens mindere fases door toch."

Bijlow

Volgens Chris Woerts is de kans groot dat Justin Bijlow de rest van zijn carrière bij Feyenoord gaat blijven. De sportmarketeer denkt de blessuregevoeligheid er voor zorgt dat geïnteresseerde clubs nooit zullen doorpakken. Dick Advocaat beaamt dat: "Bijlow is één van de grootste keeperstalenten van Feyenoord alleen zijn grootste probleem is dat hij er altijd een paar wedstrjiden in het jaar niet is. Geweldige jongen wel." Wim Kieft hoort het met kritische oren aan: "Maar, wie wil hem hebben dan?" 

Lees ook